El Consell Comarcal del Berguedà senyalitzarà set ports de muntanya per potenciar el ciclisme a la zona

Set rutes aptes pel ciclisme passaran a estar senyalitzades el setembre vinent. El conseller comarcal d’esports, Abel García, va presentar ahir el projecte que seguirà ampliant l’horitzó esportiu de la comarca. Segons García, l’actuació “s’ha fet de forma consensuada” amb associacions esportives i assegura que la voluntat de l’ens és la d’ampliar el projecte a més rutes del Berguedà.

Tres dels set primers ports amb els nous senyals seran de titularitat de la Diputació. Es tracta de Rasos de Peguera (BV-4243), Coll de Pal (BV-4024) i Coll de Pradell des de Vallcebre (B-401). La resta, són carreteres locals: Coll de Pradell (des del Coll de la Trapa), Mas de Capolat, Collada de Falgars (des de La Pobla de Lillet) i Collada de Sobirana (des de La Pobla de Lillet).

Els senyals s’han dissenyat per tal que no generin impacte al paisatge. Seran de color verd i duran el distintiu “El Berguedà terra de futurs”. Comptaran amb informació de quilòmetres de distància, altitud i desnivell en el cas de les inicials, i altitud pel que fa a les de final de ruta. En alguns traçats, també s’inclouran indicadors quilomètrics, dades que s’han extret en tots els casos a partir del model tècnic de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. A més a més, els suports dels senyals situats a vies de titularitat local seran de fusta, fent-les encara més integrades a l’entorn.

El resultat de cinc anys de contactes

El projecte té els primers antecedents l’any 2013, però s’ha allargat amb el temps perquè també depenia d’entitats supracomarcals. Les adversitats es van saldar l’any passat, quan la Diputació va comunicar al Consell que aquesta intervenció s’havia de fer segons el Manual de Senyalització d’Orientació en Rutes Cicloturístiques i Vies Ciclistes de la Generalitat de Catalunya, arribant a l’acord del model definitiu aquest 2018.

Amb l’actuació, el Consell Comarcal pretén potenciar la capacitat del Berguedà com a territori ciclista, confiant que es produirà amb la bona convivència a la carretera entre els diversos vehicles que hi poden coincidir. Per això, també demana respecte i prudència als diferents usuaris.

A la vegada, l’ens també oferirà uns serveis afegits vinculats a l’Estació de Trail, fent que a poblacions com Bagà, Guardiola de Berguedà, La Pobla de Lillet o Sant Julià de Cerdanyola, corredors i ciclistes puguin gaudir de prestacions com vestidors, armariets, dutxes o aparcabicicletes. Aquests funcionaran amb un sistema d’electropany disponible a través d’una APP.

MapaPortsMuntanyaCiclismeMapa dels ports de muntanya que se senyalitzaran. CCBerguedà

X