El conductor del camió bolcat a Vilada gairebé quadruplicava la taxa d’alcohol permesa en camioners

El conductor que aquesta passada matinada ha bolcat un camió de grans dimensions a la C-26, a Vilada, gairebé quadruplicava la taxa d’alcohol permesa. Ha donat 0,56mg/l, gairebé quatre vegades per sobre del límit permès en camioners (0,15mg/l). Els Mossos d’Esquadra l’han denunciat per un delicte contra la seguretat viària per conduir begut.

També se l’ha denunciat per no obeir un senyal de limitació de longitud que hi ha a la C-26. No es pot circular per la carretera amb vehicles de més de 12 metres de llargada i el camió feia molt més. A més, aquest conductor i amb el mateix camió ja va ser denunciat ahir, diumenge, a l’AP-7 per incomplir les restriccions imposades per raons de seguretat o fluïdesa del trànsit. És a dir, en aquell moment no podia circular per l’autopista perquè així ho marcava el Servei Català de Trànsit, ho va fer i el van enxampar.

L’accident ha passat a quarts de 6 de la matinada, al punt quilomètric 156, a pocs metres del trencant per accedir al Molí del Cavaller, i ha obligat a tallar la via fins gairebé les dues del migdia. El camió ha sortit de la calçada en un punt de revolts, ha perdut l’estabilitat i ha quedat encallat a la carretera, ocupant tota l’amplada de la via. Immediatament, agents dels Mossos d’Esquadra s’han desplaçat al lloc de l’incident i han tallat el trànsit a la C-26, a Ripoll i a Berga.

En paral·lel, s’ha activat tot el procediment per retirar el vehicle de la via: el conductor ha trucat l’empresa, l’empresa a l’asseguradora i l’asseguradora a la grua. Però el vistiplau definitiu no s’ha produït fins a mig matí, que és quan la grua ha pogut començat a treballar en la retirada del vehicle. Els treballs per restablir la normalitat s’han allargat fins als volts de 2/4 de 2 del migdia, quan la grua s’ha emportat el camió i s’ha reprès el trànsit.

X