El Pedraforca, la Gallina Pelada i el Comabona, entre els cims que conformen iniciativa ‘Cims per la llibertat’

‘Cims per la Llibertat’ és una acció esportiva i reivindicativa que el pròxim 13 d’octubre coronarà simultàniament 18 cims catalans per tal de “conscienciar de la injustícia que representa la situació dels nostres presos, exiliats i represaliats polítics”, així com mostrar el seu “suport incondicional tant a ells com a les seves famílies”. L’organització ja ha donat a conèixer els cims on es durà a terme la iniciativa.

“Solidaritat, esforç, cooperació i llibertat” són els principis que l’organització defensa, que uneix la passió per la natura amb el sentiment de llibertat que se sent a la muntanya. Els cims on es durà a terme l’acció han estat escollits directament pels presos i exiliats, entre els quals n’hi ha tres de berguedans: el Pedraforca (2.503m) escollit per Meritxell Borràs, actualment en llibertat sota fiança; el Comabona (2.548m) a petició de Jordi Turull; i la Gallina Pelada (2.322m) ha estat l’elecció d’Anna Gabriel.

La resta de peticions per part dels empresonats han estat el Montcaro (1.441m) de Carme Forcadell; el Montgrí (303m) de Dolors Bassa; el Sant Jeroni (1.236m) d’Oriol Junqueras; La Mola (1.103m) de Josep Rull; el Carlit (2.921m) de Jordi Sánchez; la Roca Corbatera (1.163m) de Raül Romeva; Les Agudes (1.705m) de Joaquim Forn; i el Canigó (2.785m) de Jordi Cuixart.

Entre els exiliats, els cims escollits han estat el Tossal de les Torretes (1.676m) per Meritxell Serret; el Montsent de Pallars (2.883m) per Clara Ponsatí; el Matagalls (1.698m) per Marta Rovira; el Tossal del Rei (1.351m) per Lluís Puig; la Pica d’Estats (3.143m) per Toni Comín; i el Puigsacalm (1.515m) per Carles Puigdemont. Finalment, el també exconseller en llibertat sota fiança, Carles Mundó, s’ha decantat pel Puigmal (2.913m).

Participar en l’activitat té un cost de 10 euros, que cobreixen l’assegurança i inclouen una samarreta, que s’entregarà el mateix dia. També es donaran dorsals que serviran per facilitar la identificació dels participants al llarg del recorregut. També hi ha l’opció de participar en l’acció de manera simbòlica, inscrivint-se al Cim 0. Els beneficis seran donats a l’Associació Catalana pels Drets Civils. Per realitzar la inscripció així com seguir les novetats i consultar detalls de l’activitat a la seva web.

X