El Consell Comarcal visita Suècia per conèixer el sistema d’acollida de refugiats

Una delegació del Consell Comarcal, encapçalada pel president David Font i el conseller de l’àrea d’atenció a les persones Josep Lara, farà una visita de tres dies a les ciutats sueques de Götene i Estocolm per conèixer a fons les seves polítiques pioneres d’acollida de persones immigrades i refugiades, establint la inserció laboral com a principal focus d’actuació del país. També són a Suècia el gerent del consell, Eduard Barcons, la tècnica de polítiques migratòries, Marta Subirana, i la directora de programes de l’Agència de Desenvolupament, Rosa Pujols.

Entre els dies 22 i 25, els representants del Consell es reuneixen amb responsables polítics i tècnics del servei d’ocupació suec, de les entitats que gestionen els programes de persones refugiades i també d’altres projectes de dinamització territorial en entorns rurals. El Berguedà és, des de fa més d’un any, un espai d’acollida de persones refugiades que se sumen a les persones que, al llarg de dècades i provinents de diferents països, han establert residència a la comarca. Amb la voluntat de garantir una millor acollida i oportunitats per aquestes persones, el Consell vol focalitzar accions a través de la mentoria, així com aprendre del model suec en integració laboral, molt més avançat que la situació catalana i espanyola.

Aquesta visita és una acció més del projecte Terra que el Consell Comarcal ha dissenyat i impulsa amb diferents iniciatives, com el projecte Som veïns que es va presentar setmanes enrere i que, progressivament, ha de tenir més propostes focalitzades en les persones immigrades i refugiades. El programa ha estat finançat per la Diputació de Barcelona, concretament per l’àrea de relacions internacionals.

Visita Suecia CCberguedaConsell Comarcal del Berguedà

X