Gironella acull de bon grat l’acció contra el sexisme durant la Festa Major

El regidor de Festes de Gironella, Lluís Vall, ha fet una valoració positiva de la iniciativa engegada aquesta festa major en contra de les actituds sexistes. L’Ajuntament i l’Agrupament Escolta Sebastià Montraveta, impulsors conjunts de la campanya, van detectar una bona rebuda de l’acció entre els assistents i han acordat fer-la arribar a la resta de festes que es duguin a terme a la població.

Lluís Vall fa un bon balanç de la implementació de la simbologia del “no és no” a la darrera Festa Major de Gironella. Segons el regidor, el grup d’Escoltes no va tenir constància de cap tipus de denúncia. Vall considera que l’espai on es desenvolupen els actes joves, que fa que tots els assistents estiguin molt concentrats, i en afegit, que la majoria de gent es conegui entre si, ajuda al fet que es donin menys ocasions per a mostrar certes actituds. “Al final són festes de poble petit on estàs menys exposats” tot i que subratlla “segur que s’han donat casos i és per això que actuem”.

“La nostra vila no té tanta afluència de gent com la pot tenir Berga durant La Patum, per això no podem tenir un mecanisme fix de lluita directa”, però recalca que “sí que podem realitzar campanyes a nivell divulgatiu que dissuadeixin certes actituds reprovables”. En la mateixa línia, Vall també apunta que el consistori implementa accions al voltant d’aquestes festes que tenen a veure amb el consum d’alcohol i el reciclatge, en definitiva, per aconseguir unes festes responsables a la Vila.

L’acció va consistir en la instal·lació d’uns plafons informatius que mostraven què pot ser una actitud o una agressió sexistes al llarg del camí d’accés a la Font del Balç, escenari de la major part d’activitats incloses dins la festa jove. Paral·lelament, totes les entitats que havien instal·lat una barra, disposaven d’unes targetes liles per repartir entre els assistents amb un telèfon de consulta i ajuda a persones agredides que ofereix el departament d’Afers Socials i Família. A més, també es va reproduir la cançó de Xento per la campanya Vull la nit! de l’Ajuntament de Berga, Només un sí.

X