Dotze pastors participaran en el 56è Concurs de Gossos d’Atura

Castellar de n’Hug ja ho té tot llest de cara al diumenge. El Prat del Castell acollirà un any més el Concurs Internacional de Gossos d’Atura, que enguany celebra la 56a edició. L’alcalde de la població, Salvador Juncà, ha explicat a Aquí Berguedà que “les previsions són bones” però “tot dependrà de la meteorologia”.

Un total de 12 pastors prendran part del concurs aquest diumenge, provinents del País Basc, Andorra, Illes Balears, França, País Valencià i la resta de Catalunya. Una vegada més, però, mancarà un pastor local.

Juncà assegura que les previsions d’assistència són molt bones, si bé depenen directament de la meteorologia del dia: “si plou, la gent potser s’ho pensa”, assegura. No obstant això, la tendència dels darrers dies és que la pluja faci acte de presència a partir de la tarda, fet que no afectaria al transcurs del concurs en si. “Esperem que vingui molta gent, com sempre”, reafirma.

Entre aquests assistents, l’alcalde ha confirmat que les autoritats presents seran Alba Camps, delegada del Govern a la Catalunya Central; Ricard Font, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya; així com algun diputat del Parlament.

El concurs es desenvolupa en dues parts. La primera a mode classificatori, on hi participen tots els pastors; i una segona ronda on només participaran els pastors que hagin resultat finalistes. El jurat valorarà l’agilitat dels gossos a l’hora de completar els reptes i l’obediència als seus pastors.