La Diada de l’11 de setembre, viscuda des del Berguedà

A més de la manifestació de l’11 de Setembre a la Diagonal de Barcelona, la Diada també té programades diverses activitats al voltant de la festivitat a la comarca. Una de les més reconegudes té com a escenari les roques del Pont Vell de Gironella, on es durà a terme la representació dels fets de 1714, L’11 de Setembre i Gironella. Enguany, la funció es realitzarà el dissabte 8 al vespre.

La gran novetat d’aquest 2018 és sens dubte la trobada poètica Paraula de Poeta, per la Llibertat i la República, on 30 poetes i poetesses dels Països Catalans recitaran diverses obres en una representació del I Festival Popular de Poesia Catalana que es va fer l’abril del 70 a Barcelona. En aquesta ocasió, serà a la plaça de Sant Pere de Berga el diumenge 9 a partir de les 7 de la tarda, i totalment gratuït. Tot i que encara no n’han transcendit els noms dels artistes convidats, l’organització ha avançat que encara que el festival se centri en les paraules, també hi haurà música als diferents descansos que es viuran, i s’estan preparant actuacions musicals sota la direcció de Jesús Badia.

El dilluns 10 se celebra la Marxa de Torxes per la Independència a diferents municipis catalans com és el cas de Berga, on es desenvolupa al vespre pel nucli antic de la ciutat. Finalment, el mateix 11 de setembre abans que els berguedans que acudeixin a la manifestació marxin direcció a Barcelona, se celebraran els actes institucionals arreu del Berguedà. A tall d’exemple, s’entregaran les ofrenes florals al monument de Rafael Casanova a Berga o al retaule commemoratiu de la Carta de Població i Franqueses a la Pobla de Lillet, així com es durà a terme la missa de campanya i plantada de la senyera al Cim del Serrat de Fullaracs, a la Valldan.

Tots els actes al voltant de la Diada

X