El Consell Comarcal actua en una dotzena de camins locals per valor de 290.000 euros

El Consell Comarcal del Berguedà ha seguit aquest 2018 amb el programa d’arranjament anual de camins locals. Les actuacions que s’han dut a terme han estat sota la petició dels ajuntaments interessats, sistema que es mantindrà de cara l’any vinent i pel qual ja han instat als consistoris que tornin a presentar propostes de cara l’any 2019. Cada actuació s’ha fet a través de diferents empreses licitadores, en funció del tipus d’intervenció i característiques del camí.

Concretament, s’han fet dotze actuacions. D’una banda, s’ha procedit a l’arranjament de la carretera de Castell de l’Areny, del camí de casa Gomira de Montmajor i del camí de la zona industrial Pla del Forn de La Pobla de Lillet. També s’ha millorat el Camí de Cal Coix, al Barri de la Creu d’Avià i s’han repassat camins a  Puig-reig, Montclar, Casserres i Viver i Serrateix, així com el del Prat, el Porxo i la fàbrica Alditex a Vilada. A més, s’han reparat els flonjalls al camí de diverses cases rurals de L’Espunyola i la carretera de Fonollet i s’ha construït un pas al torrent del Jou de Vallcebre. Finalment, s’han netejat les arquetes i modificat embornals de la carretera de Paller a Bagà, s’ha pintat la mitjana de la carretera de Montclar a Montmajor i s’ha reparat l’asfalt del camí a Vilaformiu, a Berga.

El conjunt d’obres quedarà enllestit definitivament el 31 d’agost vinent i han tingut un cost total de 290.120 euros, que han estat finançats per la Direcció General de Polítiques de Muntanya del Departament de Territori i Sostenibilitat. Tots els camins actuants compten amb una senyalització específica que els identifica com a xarxa veïnal i rural, i consten d’indicacions de velocitat i telèfons d’emergència, per si són utilitzats per gent de fora del país.

Paral·lelament, també s’han arranjat 6km entre La Nou de Berguedà i Vilada, amb un cost de 47.000 euros de fons de la Direcció General d’Administració Local.