La iniciativa “Pedalem pels presos polítics” passarà pel Berguedà el dissabte 25 d’agost

Demà arriba al Berguedà la volta ciclista Pedalem pels presos polítics, la iniciativa que des del dilluns 20 recorre Catalunya passant pels centres penitenciaris on es troben els presos pel procés català. La volta finalitzarà diumenge al centre penitenciari El Puig de les Basses, a Figueres.

L’etapa que transcorrerà parcialment la comarca és la cinquena, amb sortida a Manresa destí a Ripoll. Concretament, passarà per les poblacions de Puig-reig, Gironella, Berga, Vilada i Borredà. L’ANC Berga ha convidat als veïns de la ciutat a aplegar-se a la plaça de les Fonts cap a 2/4 de 12 del migdia, hora a la quina s’espera que arribi el grup i on l’entitat prepararà un petit avituallament.

Pedalem pels presos polítics és una iniciativa que neix per “exigir la llibertat dels presos polítics”. Els impulsors conviden a la resta de ciclistes del territori a unir-se a la volta per Catalunya així com a tots els interessats al voltant de les activitats que s’organitzen als punts finals de cada etapa. Les normes que han establert per a unir-se a les pedalades és tenir com a mínim 16 anys, complir les normes de seguretat i trànsit, i mantenir sempre una actitud positiva i respectuosa.

Les set etapes de la volta són: Lleida – Tarragona; Tarragona – Barcelona; Barcelona – Girona; Girona – Vic; Vic – Manresa; Manresa – Ripoll; Ripoll – Figueres.

X