L’AMI preveu “nous embats” contra els càrrecs electes independentistes, passat l’1 d’octubre

El consell directiu de l’Associació de Municipis per la Independència creu que hi haurà “nous embats” contra els càrrecs electes independentistes, un cop hagi passat l’11 de Setembre i l’1 d’Octubre. Ho ha explicat aquest dimarts a la tarda a Berga el president de l’associació i alcalde de Port de la Selva, Josep Maria Cervera.

El Consell Directiu, format per representants de totes les comarques de Catalunya, s’ha desplaçat a la capital del Berguedà per fer-hi una de les trobades itinerants, com a mostra de suport a l’alcaldessa de la ciutat, Montse Venturós, condemnada a 6 mesos d’inhabilitació. “Hem de denunciar la pressió i la persecució contra els càrrecs electes i, en part, per això som aquí avui”, ha dit.

cervera-venturos-ami-berga

Arrel de l’1 d’Octubre es van obrir més de 700 causes contra càrrecs electes independentistes. Per això, l’AMI creu que en les properes setmanes es decidirà si s’arxiven o no, ara que fa un any de l’inici del procés judicial. Si s’arxiven les causes, preveuen que hi hagi nous recursos amb l’objectiu de “deixar fora de joc els càrrecs perseguits de cara a les properes eleccions”.

La reunió a Berga també ha servit per confirmar la predisposició a col·laborar en l’acció republicana contra l’Estat. Cervera ha dit que “els ajuntaments independentistes han de tenir un paper fonamental en la corretja de transmissió amb la societat civil, els veïns de cada municipi”. Per acabar de perfilar aquesta col·laboració, en els propers dies Cervera preveu reunir-se amb el President Quim Torra.

ami-berga-reunio

X