El Centenari de la Coronació va fer 10.800 euros de beneficis, que es destinaran a Càritas i a millores a Queralt

L’entitat Queralt2016, dedicada a la gestió dels actes del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt de l’any 2016, ha anunciat aquest dimecres al vespre que la commemoració va comptar amb uns beneficis de 10.800 euros. L’entitat va exposar els comptes del Centenari i va explicar que el superàvit anirà destinat, en gran part, a millores a l’entorn de Queralt i a Càritas parroquial. L’anunci de l’estat dels comptes s’ha endarrerit gairebé dos anys per la tramitació d’algunes subvencions.

Queralt2016 va destacar el gran benefici d’activitats com el Cove de Queralt i la loteria venuda, com també les donacions assolides en l’esmorzar de la pujada dels gegants a Queralt o el sopar al Vall. Pel que fa a les despeses, cal destacar “es del propi funcionament de l’entitat i organització, l’exposició “Sub Tuum Praesidium”, amb uns 3000 euros, i els 6000 euros que es van donar a l’Ajuntament de Berga per ajudar a pagar les despeses de la Patum extraordinària que va assumir el consistori.

Roger Cortina també va recordar les “col·laboracions de desenes de persones, entitats i botigues com, per exemple, les floristeries, que van col·laborar guarnint els temples de forma altruista”.

Ara, amb els comptes definitius sobre la taula, Queralt2016 té la voluntat de donar 3.500 euros a Càritas perquè instal·lin tancaments d’alumini en un pis destinat a persones amb urgències socials en el marc de la campanya “Queralt t’abriga”. A banda, 5.000 euros més es destinaran a millores de Queralt, que encara no s’han concretat ja que el capellà custodi, mossèn Ramon Barniol, es troba convalescent d’una malaltia. L’entitat també deixa en dipòsit 2.300 euros durant els propers cinc anys per fer front a possibles impostos. Si en cinc anys aquests diners no s’han gastat, es donaran a Càritas parroquial.

Queralt2016, per veu de Pere Artigas, va valorar molt positivament tant el desenvolupament del Centenari com les activitats portades a terme i la gestió econòmica que se n’ha fet. Artigas va assegurar que “va ser el centenari de la gent, del poble que es va fer seva la celebració i que ens va deixar bocabadats de la gran participació i de l’estimació mostrada”. I va afegir que es tracta de “la millor celebració des de la coronació i la més participativa”.

X