Avià acull un festival d’art urbà que posa sobre la taula els límits entre la via pública i la propietat privada

Avià segueix apostant per l’art urbà. El projecte AviArt ha portat una dotzena d’obres pictòriques i escultòriques al poble des de l’any 2015 i, ara, el Konvent ha donat un gir al projecte per acabar de convertir el municipi en un pol artístic: han impulsat el festival Límit. Durant tota aquesta setmana diversos artistes han pintat parets de la via pública, s’han fet visites guiades, instal·lacions i projeccions. Les activitats s’allarguen fins divendres, però els pintors treballaran fins a final de mes.

La idea va sortir de Jofre Oliveras, de Konvent. Segons ha explicat ell mateix a l’Aquí Berguedà, l’objectiu és fer reflexionar els límits entre la via pública i la propietat privada. “Hi ha qüestions i normatives de l’espai privat que ens impedeixen intervenir en l’espai públic”, assegura. I precisament per això Límit desplega l’art per tot el municipi, a la vista de tothom.

Aquesta setmana els avianesos i avianeses poden veure l’evolució de les obres que s’estan pintant en sis parets del poble. Es tracta de creacions d’artistes molt potents en el panorama internacional. De fet, molts d’ells són pintors que han format part del projecte Creences, de Konvent, i que han viscut durant dos mesos a Cal Rosal. “Els ha agradat el festival Límit i s’hi ha sumat sense pensar-s’ho”, celebra Oliveras.

“Sostenibilitat, art urbà i qualitat de vida”

L’Ajuntament d’Avià col·labora amb la iniciativa i, a més, compta amb un ajut de 5.000 euros per part de la Diputació. De fet, Konvent assegura que el festival tindrà continuïtat i se seguirà fent en els propers anys gràcies al compromís de la Diputació: “Sabem que hi ha aquests diners i que hi seguiran sent cada any, independentment del govern que hi hagi al capdavant de l’Ajuntament”.

Sigui com sigui, l’actual govern està disposat a esprémer al màxim les possibilitats del festival. “Les accions del festival quedaran vives al carrer i això revertirà en el municipi perquè hi portarà turisme”, ha explicat a l’Aquí Berguedà el regidor de Sostenibilitat, Josep Subirana. Per facilitar aquest impacte al poble, el consistori té previst elaborar un mapa d’obres artístiques, tant bon punt acabi l’edició del festival Límit: “Hi constaran les obres del projecte AviArt i els projectes que es materialitzin en aquest festival Límit”.

WhatsApp Image 2018-09-13 at 13.07.00 (1)

WhatsApp Image 2018-09-13 at 13.07.01 (1)

WhatsApp Image 2018-09-13 at 13.07.01

WhatsApp Image 2018-09-13 at 13.07.02 (2)

WhatsApp Image 2018-09-13 at 13.07.02 (1)

WhatsApp Image 2018-09-13 at 13.07.02

WhatsApp Image 2018-09-13 at 13.07.03 (1)

WhatsApp Image 2018-09-13 at 13.07.03

X