Quins noms s’han posat més al Berguedà el 2017?

El Berguedà es consolida com una comarca original a l’hora de posar noms als nadons. Cap dels 10 noms més posats a Catalunya el 2017 formen part del podi del Berguedà. Ni Marcs, ni Júlies, ni Martines ni Àlexs… Al Berguedà, el rànquing l’encapçala Aina, Arlet, Martí i Nil. D’aquests quatre noms, només Nil és al TOP-10 de Catalunya: és el novè més posat.

Els noms més posats al Berguedà l’any 2017

1. Aina

2. Arlet

3. Martí

4. Nil

5. Arnau

6 Lia

7. Martina

8. Roc

* L’idescat només fa públics els noms amb freqüència superior o igual a 4, és a dir, els noms que s’han posat a, com a mínim, quatre nadons berguedans.

Els noms més posats a Catalunya l’any 2017

1. Marc

2. Júlia

3. Martina

4. Àlex

5. Pol

6. Emma

7. Maria

8. Lucía

9. Nil

10. Jan

Lleida, la província més anàrquica

La província de Barcelona és, de llarg, la que registra més naixements cada any. Per tant, és lògic que els noms que dominin el rànquing barceloní també tinguin protagonisme al català. Aquest any no és una excepció: els quatre noms més posats a Catalunya són els quatre més posats a Barcelona, i amb el mateix ordre (Marc, Júlia, Martina i Àlex).

A Tarragona també destaquen els mateixos noms, però amb ordre diferent. Marc també lidera, seguit de les Martina, Àlex i Júlia. A Girona, en canvi, qui agafa el liderat és Júlia, mentre que Marc és el quart nom més posat. A terres gironines, han nascut més Martís (70) i Jans (67), que no pas Marcs (65).

En canvi, el rànquing de Lleida té un altre color. Marc és l’únic nom que es manté al podi i ho fa compartint la primera posició amb Carla. Per darrere hi ha Paula i Ona, que a Catalunya són el 16è i el 21è nom més posat.