General

El guardiolenc Josep Lara serà el nou president del Consell Comarcal del Berguedà

El guardiolenc Josep Lara serà el nou president del Consell Comarcal del Berguedà
Lara -a l'esquerra- serà el nou president del Consell Comarcal la setmana que ve. MARC CANTURRI

Josep Lara serà president del Consell Comarcal del Berguedà a partir de la setmana vinent. L’alcalde de Guardiola ha estat proposat pel PDeCAT per succeir David Font al capdavant de l’ens i ha rebut el vistiplau de la resta de formacions del govern, és a dir, Demòcrates i PSC. Fins ara, Lara s’ocupava de l’àrea d’Atenció a les Persones.

El Consell de Presidència d’aquest dimecres a la nit va tenir com a plat estrella el debat sobre el relleu de David Font. El PDeCAT havia debatut internament entre tres noms: Josep Lara, Francesc Xavier Francàs i Anna Maria Serra. Malgrat tot, a principis de setembre, el partit va decantar-se per Lara, però no ho va fer públic perquè “enteníem que l’última paraula l’havien de tenir els consellers del govern”, ha explicat a l’Aquí Berguedà el president del PDeCAT al Berguedà, Jordi Selga.

El nom de Lara va generar el consens necessari entre la resta de formacions del govern i la seva investidura es preveu que sigui el proper dimecres, 3 d’octubre. Segons la normativa vigent, per ser elegit president, Lara ha d’obtenir majoria absoluta en primera votació o la simple en segona. En principi, l’alcalde de Guardiola tindrà el suport dels 9 consellers del PDeCAT i Demòcrates i dels 2 consellers del PSC. Esquerra -6 vots- i la CUP -2- encara no han fet pública la seva postura, però Lara en té prou amb els vots del PSC per ser elegit en primera votació per majoria absoluta (11/19).

Jordi Selga serà nou conseller

El president del PDeCAT al Berguedà ocuparà el lloc que deixa David Font, recentment nomenat director general de l’Agència Catalana de Turisme. Selga és el cap de l’oposició a l’Ajuntament de Casserres i lidera el PDeCAT a la comarca des del 2016.

Consell Comarcal del Berguedà David Font Josep Lara

Estic amb tu

Comentaris