Concentració a la plaça de Sant Pere aquest dijous per rebutjar la inhabilitació de Venturós

La Plataforma pels drets polítics i democràtics de Berga ha convocat una concentració als peus de l’Ajuntament de Berga, aquest dijous al vespre, just abans de l’inici del ple d’octubre. El motiu és rebutjar la inhabilitació de Montse Venturós, que aquest migdia ha rebut l’ordre judicial que fa efectiva la condemna de sis mesos sense poder exercir d’alcaldessa jurídicament.

El lema de la concentració és clar: “Rebutgem la inhabilitació de l’alcaldessa, omplim l’Ajuntament”. Amb aquest missatge, es preveu un ple ordinari d’octubre desbordat. La sessió començarà a les 8 del vespre, un quart d’hora després de la concentració a la plaça, i serà presidida pel primer tinent d’alcalde de la ciutat, Oriol Camps, que exercirà d’alcalde en funcions fins que es nomeni nou batlle (si se’n nomena).

La normativa diu que cal convocar un ple per investir el nou alcalde o alcaldessa, però CUP, PDeCAT, ERC ja han anunciat que no proposaran cap candidat. En aquest escenari, la persona que hauria d’assumir el càrrec és el regidor de la CUP més ben posicionat a la llista electoral del 2015, és a dir, Francesc Ribera ‘Titot’. Ara bé, si ‘Titot’ ho refusa i la resta de regidors de la CUP també, hi haurà un alcalde accidental fins que s’esgoti el mandat.

WhatsApp Image 2018-10-04 at 14.17.27

X