Els sis mesos d’inhabilitació de Montse Venturós comencen aquest dijous al migdia

Els sis mesos d’inhabilitació de l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, comencen a comptar aquest dijous al migdia. La notificació del jutge va arribar als jutjats de Berga aquest dimecres però no serà a l’Ajuntament fins el migdia de dijous.

L’alcaldessa ha aprofitat aquest matí per preparar la resposta i per enfocar el ple d’aquesta nit a l’Ajuntament, ja que la inhabilitació li impedirà presidir-lo. El ple no contempla nombrar el regidor que ocuparà la cadira que Venturós deixa lliure. La investidura es farà més endavant.

Venturós, l’equip de govern i els càrrecs de confiança han evitat fer declaracions al respecte fins el ple d’aquest vespre. Ara bé, fonts de l’entorn de la Plataforma pels drets polítics i democràtics de Berga han confirmat a l’Aquí Berguedà que preveuen fer una concentració a les portes de l’Ajuntament just abans de l’inici del ple. L’objectiu, diuen, és visibilitzar una situació anòmala.

Oriol Camps, alcalde provisional

La sessió plenària serà presidida pel primer tinent d’Alcalde, Oriol Camps, que en principi exercirà d’alcalde en funcions mentre no es nomeni nou batlle. La CUP, el PDeCAT i ERC sumen 15 dels 17 regidors del consistori i ja han anunciat que no proposaran cap candidat. En aquest escenari, la normativa diu que s’ha de nomenar el regidor que figurava en un lloc més alt a la llista de la CUP després de Venturós. És a dir, Francesc Ribera ‘Titot’. Però si tots els regidors de la CUP hi renuncien (previsiblement ho faran), la llei preveu que s’esgoti el mandat amb un alcalde accidental.

X