Per què són possibles els crèdits sense paperassa a l’instant?

Si navegues per Internet freqüentment, segurament ja hauràs vist entre la publicitat algun anunci de crèdits sense paperassa a l’instant. Generalment, el consumidor assumeix que les entitats que ofereixen aquests serveis, no comproven res dels seus clients i, simplement, els concedeixen el finançament perquè els impagaments es compensen amb els alts interessos que cobren després per la demora. No obstant, les comprovacions d’aquestes empreses no són tant superficials. En realitat, abans de concedir un préstec, coneixen en certa mesura la precisió de l’estat financer del client. Com ho fan per a que sigui tant ràpid? Matchbanker.es t’ho explica.

Com és possible eliminar la paperassa?

La pràctica generalitzada en les empreses de crèdits sense paperassa a l’instant, és concedir petits préstecs en els que l’ús d’una garantia, com ara un aval o una hipoteca no té massa sentit. Fet que fa que s’elimini gran part de la paperassa necessària per a la concessió del préstec. Si li afegim a més les possibilitats que ofereix Internet, avui en dia és perfectament possible formalitzar una operació d’aquest tipus des de casa tan sols amb el DNI.

Com comproven el teu compte bancari en pocs segons?

L’altra característica bàsica d’aquests préstecs és la rapidesa de l’entitat per a prendre una decisió sobre la concessió del préstec. En aquest cas, s’aconsegueix gràcies a un software que comprova els moviments del compte bancari del client. El software accedeix al compte però no té possibilitat de fer cap moviment. Diguem que comprova el que necessita comprovar i surt, sense fer res més. Aquest fet permet que l’entitat pugui avaluar la sol·licitud sense comprometre la seguretat del compte del client. En realitat, cap persona té per que accedir al compte per a res.

Quines conseqüències té l’ús d’aquest software?

La primera conseqüència és obvia, el prestamista és capaç de prendre una decisió en pocs segons. Per aquest motiu els prestamistes tenen la possibilitat d’anunciar els serveis  préstec ràpid en X minuts.

La segona conseqüència s’hauria de comprovar segons les condicions del banc. Et resulta familiar haver llegit algun cop que et compromets a no donar les teves dades d’accés al banc a terceres persones? Doncs aquí hi ha el problema. Generalment, des del moment en que facilitem les nostres dades d’accés al banc a qualsevol tercera persona, el banc es desentén dels moviments que es puguin fer al nostre compte.

Això significa que en cas de que tinguem un furt, el banc podria tenir una bona raó per a no fer-se’n càrrec. Per suposat, la possibilitat que algú aconsegueixi les nostres dades d’accés és bastant improbable, però existeix. El risc, més que en el software de l’entitat de préstecs a l’instant, està en les altres transaccions i activitats que realitzem diàriament a través d’Internet. És a dir, que sent dos esdeveniments independents: l’ús del software i el furt, l’entitat bancària podria defensar els seus interessos dient que al cedir les teves dades d’accés a tercers, no vas complir amb els terminis i condicions del compte, i, per tant, no es responsabilitzen dels fets.