Els Castellers de Berga fan història a Tarragona amb una nova torre de 7 i el primer carro gros de l’any

Cap de setmana històric per als Castellers de Berga. Els de la camisa blava han signat la millor actuació de la seva història i ho han fet en un escenari idíl·lic: la Tarraco Arena Plaça de Tarragona. El Concurs de Castells era la gran cita de la temporada per a la colla i, per això, feia setmanes que la preparaven a consciència per fer-la grossa. Així va ser: 7 de 7 en primera ronda, intent desmuntat de 4 de 8 en segona, primer 4 de 8 de la temporada en tercera ronda, intent desmuntat de torre de 7 en quarta ronda i finalment torre de 7 en última ronda.

El 7 de 7, el 4 de 8 i la torre de 7 suposen la millor actuació de la història per als berguedans. Gràcies a això, la colla de Berga va ser el desè millor grup de la jornada de dissabte a la Tarraco Arena Plaça, empatada a 1.640 punts amb la novena colla, els Castellers de Lleida. Els berguedans arribaven al concurs com una de les últimes colles que va entrar a la jornada de dissabte. Tot i això, a Tarragona, els de Berga van sorprendre i van ser la 10a millor colla del dia, superant la Colla Jove dels Castellers de Sitges, la Jove de Barcelona o els Bordegassos de Vilanova, entre d’altres.

Gairebé 250 camises i samarretes van desplaçar-se a Tarragona per fer pinya amb els Castellers de Berga en una tarda que serà difícil d’oblidar. La Tarraco Arena Plaça va coronar els Moixiganguers d’Igualada i els Xiquets de Reus com les millors colles del dia. L’endemà, en el gran dia del concurs, les 12 millors colles del país van competir per destronar els Castellers de Vilafranca, guanyadors de les últimes edicions. Finalment, i tot i que els Verds van competir de valent per evitar-ho, la Colla Vella dels Xiquets de Valls es va endur el concurs amb autoritat, 18 anys després de la darrera vegada. Els vallencs i els vilafranquins van protagonitzar un duel trepidant que es va decidir amb el 2 de 8 sense folre descarregat per la Colla Vella en segona ronda.

Els Castellers de Berga, que van acabar el cap de setmana en una meritòria 22a posició després de la jornada de les dotze millors colles, encaren un mes d’octubre intens: el 13 d’octubre seran a Sabadell; el dia 20, a la plaça de Sant Joan de Berga; i el cap de setmana del 27 i 28, a Mallorca, tancant temporada.WhatsApp Image 2018-10-06 at 20.44.58

WhatsApp Image 2018-10-06 at 19.50.43