La iniciativa Cims per la Llibertat, parida al Berguedà i el Lluçanès, frega els 11.000 inscrits

La iniciativa Cims per la Llibertat, que pretén coronar 18 muntanyes catalanes de manera simultània el proper 13 d’octubre, ja frega els 11.000 inscrits i s’ha arribat al límit de la capacitat de cada cim. Això sí, les persones que es vulguin inscriure al cim 0 (per fer el donatiu sense pujar a la muntanya) encara hi són a temps. Però l’organització recomana que qui no s’hagi apuntat eviti fer els cims pels accessos de la iniciativa, perquè estaran al límit. “No podem dir que no vinguin perquè la muntanya té les portes obertes a tothom, però l’accés estarà desbordat”, han explicat fonts de l’organització a l’Aquí Berguedà.

L’activitat és una idea de 9 amics de Gironella i Prats de Lluçanès que, en veure la dimensió que agafava, van optar per demanar ajuda a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). La FEEC fa de paraigües legal, ha encapçalat la crida a les associacions muntanyenques d’arreu de Catalunya, i aquesta setmana ha presentat oficialment la jornada a Barcelona.

Els 18 cims no han estat escollits per què sí. Cada pres polític i alguns dels exiliats han triat la seva muntanya i, a partir d’aquí, les entitats excursionistes les han apadrinat i s’han bolcat en la preparació de la jornada al cim en concret. El Berguedà és la comarca que compta amb més Cims per la LlibertatEn té 3: el Pas dels Gosolans, de Jordi Turull; el Pedraforca, escollit per Meritxell Borràs; i la Gallina Pelada, el cim triat per Anna Gabriel. El Club Esquí Berguedà fa de padrí del Pedraforca, el Foment Arqueològic Excursionista Sallentí (FAES) apadrina l’ascensió a la Gallina Pelada, i el Centre Alpí de Gironella, el Pas dels Gosolans.

Totes les ascensions començaran entre les 6 i les 9 del matí, en funció de la dificultat de cadascuna, amb l’objectiu d’arribar al cim entre les 12 i la 1 del migdia. Un cop dalt, es llegirà un manifest i un familiar dels represaliats farà un parlament. A més, l’organització té pensat col·locar una placa al capdamunt de cada muntanya.

Els beneficis que es recullin durant la jornada aniran a parar a l’Associació Catalana pels Drets Civils i serviran per cobrir les despeses dels judicis dels presos. A més, la iniciativa, que està tenint un gran ressò internacional i compta amb nou cims d’arreu del món agermanats. Es tracta del Brockhen (Alemanya), Tombeau du Géant (Bèlgica), Salla Fort (Catalunya del Nord), Bola del Mundo (Sierra de Guadarrama – Madrid), Randa i Galatzó (Mallorca), Mont Royal (Quebec), Monte Cinto (Còrsega), Arthur Seat (Edimburg) i My. Tamalpais (Califòrnia).

Per a més informació de la cursa, AQUÍ

X