Berga, Cultura

Els Castellers de Berga tanquen a Palma de Mallorca la millor temporada de la seva història

Els Castellers de Berga tanquen a Palma de Mallorca la millor temporada de la seva història

Final de temporada plàcid dels Castellers de Berga. Els de la camisa blava s’han desplaçat aquest cap de setmana a Palma de Mallorca per participar a la diada castellera de la Plaça de Cort, juntament amb els Castellers de Mallorca i els Al·lots de Llevant. La colla, a més, ha aprofitat l’actuació per fer el viatge de final de temporada i més d’un centenar de camises s’han desplaçat a les Balears.

La meteorologia ha estat la gran protagonista de la darrera diada de l’any per als Castellers de Berga. Fins a l’últim moment, l’organització va estar pendent del cel per traslladar la diada sota cobert o no. Finalment es va decidir mantenir l’actuació a l’exterior. Els berguedans van tenir temps a descarregar un 4 de 6 i un 3 de 6 amb agulla. Després, la pluja va obligar les tres colles a donar per tancada la diada. Els Castellers de Mallorca van descarregar el 3 de 7, el 4 de 7 i el 7 de 6. Els Al·lots, com els Castellers de Berga, només van ser a temps de descarregar dos castells: el 3 i el 4 de 7.

Sense caigudes

Amb aquesta última actuació del 2018 a Palma, els berguedans encadenen una llarga ratxa sense caigudes. Van caure per última vegada el 9 de juliol del 2017 a Bagà, quan van haver-se de conformar amb la torre de 7 carregada. Des d’aleshores, tots els castells que han intentat s’han completat amb èxit o bé s’han quedat en intents desmuntats.

La propera actuació serà el març del 2019, de manera que, com a mínim, encadenaran una ratxa d’1 any i 8 mesos sense caure de cap castell. Durant aquest període, la colla berguedana ha descarregat dues vegades el carro gros (4 de 8) i cinc cops la torre de 7, que fins ara són les dues construccions límit de la colla.

Festa final de temporada

Els assajos i actuacions dels Castellers de Berga ja han finalitzat. Ara bé, per tancar la temporada definitivament, se celebraran tots els èxits amb una festa al Cine Catalunya, dissabte 17 de novembre.

Castellers de Berga Castells Cine Catalunya diada castellera Palma de Mallorca viatge de final de temporada

Estic amb tu

Comentaris