El PDeCAT alerta que hi ha pocs agents de policia a Berga i reclama que se’n contractin, com a mínim, cinc més

El grup municipal del PDeCAT-CDC de Berga exigeix al govern de la CUP que contracti cinc agents de Policia Local per evitar que durant el 2019 el cos quedi encara més infradotat del que ja ho està actualment. En els darrers anys, la Policia Local ha anat perdent personal, per jubilacions o baixes per diferents motius, i actualment consta de només 19 agents.

Actualment hi ha mitja dotzena d’agents de baixa per malaltia i es preveu que l’any vinent se’n jubilin 5 més, entre ells alguns dels comandaments. De fet, avui en dia en alguns torns només hi ha un agent de guàrdia i la situació es podria agreujar encara més si no s’omplen les places que quedaran vacants de forma imminent.

En tot aquest mandat, el govern de la CUP ha convocat dues places d’agent. Una s’ha cobert però l’altra no, ja que a última hora la persona que l’havia d’ocupar hi va renunciar per motius personals, segons va explicar el regidor de Governació, Francesc Ribera, en el ple ordinari d’aquest novembre. En els pressupostos d’aquest any -que el govern de la CUP preveu aprovar el 22 de novembre- es preveu la convocatòria de dues places més d’agent i una de caporal. Per al PDeCAT, és insuficient.

Al ple de novembre, el portaveu dels demòcrates, Ramon Minoves, va demanar explícitament al regidor Ribera que convoqui un mínim de 5 places d’agent de policia. Segons va explicar el cap de l’oposició, la formació d’agents a l’acadèmia de policia de Mollet comença cada setembre i dura 9 mesos: “Ja anem tard, i d’aquí a uns mesos ens podem trobar en un col·lapse en la seguretat de la ciutat”.

En la rèplica, el regidor Ribera va assegurar que l’Ajuntament “està convocant tantes places com pot”. A més, el cap de Governació va recordar que en els dos últims mandats -amb CiU al govern- no es va convocar ni una sola plaça i això “és el gran causant de la precària situació actual”. Ribera, a més, va lamentar que la persona que havia d’entrar al cos per aquestes dates hi renunciés, però ha afegit que s’està treballant “a corre-cuita” per resoldre-ho i omplir la plaça.