First Stop

Residus, Berga

Botiguers de Berga demanen que els recullin els residus més sovint

Botiguers de Berga demanen que els recullin els residus més sovint

Malestar en una part dels botiguers de Berga. “Volem que ens escoltin i que ens diguin que passaran més sovint“. És la Margarida Marmi, de la Cansaladeria Marmi, a les voltes del Vall. Aquest dissabte a la tarda no li van passar a recollir l’orgànica i el paper i cartró tal com li havien promès, i això l’ha obligat a tenir els residus a la botiga des de dijous fins ahir, dimarts. “Ara és hivern i no és tan greu, però a l’estiu no m’ho vull ni imaginar”.

El porta a porta ha suposat un trasbals per a moltes botigues. Abans podien treure l’orgànica cada dia i no ho feien: la pròpia Margarida reconeix que només ho feia tres cops per setmana. Però ara és just el contrari i, quan més ho necessiten, divendres, a finals de la setmana laboral, no poden fer-ho. Per això, exigeixen més recollides i ho demanaran al conseller de Residus, Francesc Xavier Francàs, en una trobada amb tots els botiguers a seu de la delegació a Berga de la Cambra de Comerç, aquest dimecres al vespre. Una de les propostes és que passin a recollir la brossa o bé divendres o bé dilluns: “No ens queixem que passin diumenge, perquè és més que necessari per als bars i restaurants. Però a les botigues ens cal alguna cosa més”.

Els comerços de Berga tenen un calendari gairebé calcat al dels particulars. L’única diferència és que dissabte -dia de descans en el calendari domèstic- als comerciants els passen a recollir el paper, el cartró i l’orgànica. La incidència d’aquest cap de setmana amb la recollida d’orgànica confien que se solucioni amb rodatge, però hi ha un problema que els preocupa més i que volen exposar al conseller: les botigues que tanquen dissabte a la tarda no poden treure els envasos diumenge i només els recullen la fracció groga un cop a la setmana (dijous).

La Margarida és membre de la junta de la Unió de Botiguers i Comerciants de Berga (UBIC) i ha concretat la trobada amb el conseller Francàs després de rebre queixes per part de diferents associats. La reunió d’aquest dimecres al vespre és oberta a tots els socis, però s’entén que n’hi ha que no tenen queixes i que no hi aniran. “Cada botiga és un món. A les carnisseries ens cal més dies d’orgànica i a les estètiques -segurament- més dies de rebuig. Però segur que hi ha negocis que ja els va bé tot tal com està”, admet la Margarida. L’objectiu és clar: “Volem que ens escoltin a tots“.

Botiguers Consell Comarcal del Berguedà Francesc Xavier Francàs Margarida Marmi Porta a porta Residus UBIC

Estic amb tu

Comentaris