Berga

Denuncien dos berguedans per caçar ocells amb una tècnica prohibida i sense llicència ni permís

Denuncien dos berguedans per caçar ocells amb una tècnica prohibida i sense llicència ni permís

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Berga van denunciar la setmana passada dos homes de 32 i 35 anys, veïns de Berga, per caçar ocells al llac del Sostret sense llicència ni autorització per fer-ho.

Els denunciats capturaven ocells fringíl·lids amb una xarxa japonesa, un reproductor de so i una cadernera com a reclam. Aquesta tècnica està prohibida per normativa ja que està considerat un mètode massiu, indiscriminat i no selectiu. Segons la Llei 2/2008 de protecció d’animals, són tres infraccions diferents que poden comportar multes que van dels 400 als 2.000 euros cadascuna.

La caça d’ocells fringíl·lids està prohibida, excepte quan es realitza per a investigacions i amb la deguda autorització. En el moment de denunciar als dos veïns de Berga, els Mossos d’Esquadra van comprovar que cap dels dos tenia cap autorització excepcional per a la caça d’aquest tipus d’aus. Per aquest motiu, els mossos els van denunciar i els hi van comissar el material.

caça Denúncia llac del Sostret Mossos d'Esquadra ocells ocells fringíl·lids

Estic amb tu

Comentaris