El Grup d’Esplai Fent Camí enceta el repte dels 40 cims amb una nostàlgica pujada al Serrat de Migdia

Una vintena de persones han encetat el viatge del Grup d’Esplai Fent Camí per 40 cims d’arreu del territori amb l’ascens al Serrat de Migdia. És un dels reptes de l’entitat per al proper any, coincidint amb el seu 40è aniversari. Per començar, han volgut fer un cim veí, a Vilada, un municipi que des de fa anys s’ha convertit en casa seva gràcies a les activitats i les colònies a l’espai de Cal Candi.

La propera cita en el calendari dels cims és d’aquí dos dissabtes, el dia 1 de desembre. Aleshores l’esplai afrontarà el Sant Geroni (Montserrat) i espera que l’activitat serveixi per anar reunint velles cares conegudes que en algun moment o altre han format part de l’entitat.

En total, el repte dels 40 cims ocuparà 21 caps de setmana: des d’aquest dissabte passat, amb la sortida al Serrat de Migdia, fins el 19 d’octubre del 2019, amb la cloenda al Serrat de Salga. Ara bé, per poder repartir els 40 cims durant tot l’any i deixar caps de setmana de repòs entre excursió i excursió, Fent Camí pretén que algunes sortides serveixin per pujar més d’un cim. Per exemple, el 30 de març pujaran al Serrat Voltor, la Creu de Ferro i la Gallina Pelada. Tots tres en un sol dia.

L’organització no demana inscripcions. Han fet uns passaports que venen a Cal Morlans (Impremta Casals, davant el Cine Catalunya) per dos euros. “És el que ens ha costat imprimir-los”, van recalcar en presentar el repte. Cada passaport compta amb una descripció tècnica dels 40 cims, les dates, el punt de trobada (que serà sempre la Font del Ros) i l’hora.

Totes les activitats seran d’un dia, excepte l’ascens a la Pica d’Estats i al Canigó, on l’expedició dormirà en un refugi. Al final de cada excursió, l’esplai segellarà la pàgina de cada cim als participants amb l’objectiu que el passaport esdevingui “un record de 40è aniversari”.

Material de l’ascens al Serrat de Migdia

serrat-de-migdia

fent-cami-serrat-migdia

 

via GIPHY

X