La Fira del Joc i el Nadal de Berga amplia l’espai per jugar sota les carpes del Vall i a l’aire lliure

Torna el pont de desembre, torna la Fira del Joc i el Nadal a Berga. L’Ajuntament de Berga i la Companyia de Jocs l’Anònima organitzen el proper 6 de desembre la sisena edició d’una mostra que consideren que “ja està consolidada en el calendari mental que ens fem tots els berguedans”.

La principal novetat de l’edició d’enguany és que s’augmenta l’espai per a jugar, tant a l’aire lliure com sota les carpes del Vall. Aquest desembre hi haurà menys botiguers especialitzats en jocs, però -per contrarestar-ho- hi haurà més espais perquè els visitants puguin jugar asseguts en una taula. Els botiguers que segueixen participant a la festa compartiran espai amb les taules de joc, mentre que a la carretera -entre Cal Blasi i el carrer Lluís Millet- hi haurà nou jocs diferents, en lloc dels 4 que hi havia l’any passat.

En total, segons ha explicat el principal organitzador, Òscar Garcia, s’hi esperen entre 2.000 i 3.000 persones. Hi haurà una dotzena d’expositors, vàries desenes de jocs de taula i de carrer, un espai de tallers basats en jocs, una hora del conte, més jocs gegants que mai, una secció dedicada a jocs de futbol, un escalèxtric i una trentena de monitors repartits per tot el passeig per assessorar tots els visitants.

El regidor de Promoció Econòmica, Francesc Ribera, ha confirmat que la fira seguirà la dinàmica de la resta de mostres que s’apleguen al passeig de la Indústria i es tallarà la circulació a la zona durant tot el dia. D’aquesta manera, ha dit, s’evitarà que la fira “doni l’esquena als comerços que hi ha al Vall”. A més, l’acció també permetrà guanyar espai per recrear-se.

Per la seva banda, Òscar Garcia ha assegurat que la Fira del Joc i el Nadal de Berga s’està convertint en “una mostra de referència al país”. És la sisena edició i els amants d’aquesta disciplina la tenen marcada al calendari. L’any passat la mostra va patir una afluència menor, ja que molts visitants fidels van viatjar a Brussel·les per participar en els actes de suport als líders polítics exiliats. Enguany, però, no hi ha excusa i la fira espera poder seguir madurant i consolidant-se com una de les referències lluny de l’àrea metropolitana de Barcelona.

X