Canvis en alguns horaris de la recollida porta a porta al Berguedà per Nadal

El Consell Comarcal del Berguedà ha plantejat lleugers canvis en els dies i horaris de recollida de residus en alguns municipis del Berguedà. Les modificacions s’apliquen per permetre als treballadors i les treballadores conciliar amb les seves famílies en dies molt assenyalats i, al mateix temps, donar el millor servei a la població, tenint present que durant aquestes dates es genera molt més volum en algunes fraccions concretes.

Gironella – Els dilluns 24 i 31 de desembre, en comptes de començar la recollida a les 10 de la nit, es començarà a les 12 del migdia. La resta de dies, sense variacions.

Puig-reig – Dissabte 5 de gener de 2019, en comptes de començar la recollida a les 10 de la nit, començarà a les 6 del matí. Es poden treure els cubells, divendres 4 de gener, a la nit. Els altres dies, sense variacions.

Casserres – La recollida de la resta del dimarts 25 de desembre no es farà i passa al dijous 27, a la mateixa hora. Els altres dies, tot igual.

Olvan – La recollida de la resta del dimarts 1 no es farà i passa al dijous 3 de gener, a la mateixa hora. Els altres dies, tot igual.

Avià, Vilada, La Pobla de Lillet, Bagà, Guardiola de Berguedà, Sant Julià de Cerdanyola i Cercs, els horaris i dies de recollida no varien. Sí que s’afegeix una recollida domèstica de resta el dimarts 18 de desembre.

Berga: recollida domèstica intacta; recollida comercial amb canvis per Reis

Tampoc no varien en el cas de Berga. Dimarts 25/12 es recull orgànica i paper (com cada dimarts), dimecres 26/12 es recull la resta (com cada dimecres) i dijous 27/12 es recull orgànica i envasos (com cada dijous). Els horaris seran els habituals. En canvi sí que varia a Berga la recollida comercial del la tarda-nit de Reis: en comptes de fer-se el dissabte 5 de gener a partir de les 2 del migdia, aquesta recollida comercial de paper-cartó i orgànica s’avança al divendres 4, a partir de les 10 de la nit.

Es recomana -sobretot en el cas de la recollida comercial- que els establiments treguin els cubells al carrer una o dues hores abans que comenci la recollida i que els tornin a entrar un cop feta aquesta, sempre que sigui possible. L’objectiu és evitar que hi hagi cubells al carrer durant dies, sobretot en festius.

A més a més, conscients que durant les festes les llars generen un volum més alt de paper i cartró, també es reforçaran les illes amb més contenidors d’aquesta fracció.