Berga, Política

El PDeCAT-CDC denuncia “arbitrarietat, favoritisme i manca de planificació” del govern de Berga en la contractació d’un tècnic

El PDeCAT-CDC denuncia “arbitrarietat, favoritisme i manca de planificació” del govern de Berga en la contractació d’un tècnic

El grup municipal del PDeCAT-CDC a l’Ajuntament de Berga denuncia “arbitrarietat, favoritisme i manca de planificació” en la contractació d’un tècnic mig en Gestió i Intervenció. Aquest dijous el govern de la CUP té previst sotmetre a aprovació plenària la incorporació, malgrat que tant l’àrea de Recursos Humans com l’Interventor han fet informes desfavorables sobre el procediment que s’ha seguit per cobrir el lloc.

La proposta que l’alcalde accidental, Oriol Camps, portarà al ple d’aquest vespre demana “aprovar el nomenament per màxima urgència de la nova tècnica”. La persona que ocupa aquesta plaça actualment es jubilarà a finals de desembre i, si no s’efectua la contractació, el lloc quedarà vacant.

La selecció no va tenir aspirants i es va recórrer a la borsa de treball d’un ajuntament veí

El juliol passat es va convocar un procés selectiu per cobrir la plaça de tècnic mig de Gestió i Intervenció, però va quedar desert. Davant la jubilació de l’actual tècnic, el govern de la CUP considera “urgent i inajornable” cobrir el lloc de treball. El govern també creu que és oportú “solapar aquest nou nomenament amb els últims dies de feina de l’actual tècnic” per “realitzar un traspàs correcte i eficaç”.

El cas és que la convocatòria per cobrir la plaça no va comptar amb cap aspirant i l’Ajuntament de Berga no disposa de cap borsa de treball equivalent per ocupar aquest lloc. Per això, va trucar les portes d’ajuntaments veïns, tant del Berguedà com del Bages, i va trobar-hi un perfil que s’ajusta a les seves pretensions a la borsa de treball de Sant Fruitós de Bages.

Estic amb tu

Aquesta persona és Laura Baltar Carrasco, que va quedar en primera posició de la borsa de Sant Fruitós després d’un procés selectiu per cobrir la plaça de Tècnic Economista, l’any 2016. Baltar encaixa dins els requisits que ha de tenir el tècnic mig de Gestió i Intervenció que busca l’Ajuntament de Berga i, per això, el govern de la CUP té previst sotmetre a aprovació la seva contractació en el ple municipal d’aquest dijous al vespre.

Recursos Humans: “No es compleixen els principis d’accés a la funció pública”

L’àrea de Recursos Humans de l’Ajuntament de Berga ha fet un informe desfavorable sobre el procediment per cobrir la plaça de tècnic mig de Gestió i Intervenció. El document constata que “no es compleixen els principis d’accés a la funció pública: igualtat, mèrit, capacitat i publicitat” i adverteix que una possible aprovació de la contractació podria quedar invalidada.

Reparament de l’interventor: “No s’ha seguit el procés adequat”

L’interventor municipal considera que “no s’ha seguit el procediment adequat per a la cobertura del lloc de treball”. Per això, ha fet un reparament, és a dir, ha redactat un informe on mostra el seu desacord amb la decisió de l’equip de govern.

En aquest cas, el ple municipal ha de decidir si accepta el reparament i anul·la el procés o bé si l’aixeca i la contractació tira endavant. L’alcalde accidental, Oriol Camps, proposarà al ple d’aquest vespre aixecar el reparament perquè considera que és “un nomenament urgent i inajornable pel bon funcionament del servei”. Preguntat per l’Aquí Berguedà, l’equip de govern ha dit que donarà les explicacions pertinents al ple.

Ajuntament de Berga contractació CUP Berga Oriol Camps PDeCAT-CDC tècnic municipal

Comentaris