Gironella amplia la zona d’aparcament per a residents i canvia l’horari en què el comprovant és obligatori

Canvis en la zona exclusiva d’aparcament per a residents del nucli històric de Gironella. Mig any després de l’entrada en funcionament de la zona vermella, l’Ajuntament ha decidit reduir l’horari de regulació i ampliar el nombre de carrers afectats. Els canvis es faran efectius a partir del 14 de gener i se’n farà una valoració un cop passats els primers mesos de servei.

D’entrada, el nou reglament afegeix com a residents els gironellencs empadronats al carrer Padró, carrer Pas de la Muralla, i al Carrer Olvan Alt fins el número 46. Segons el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Maria Castellà, “l’ampliació s’ha fet arran de les demandes dels veïns i solucionarà problemes d’estacionament als carrers”.

L’horari de regulació també es veu afectat, i el comprovant de control horari serà obligatori de dilluns a dissabte de 8.00 a 22.00h per als no residents, que podran estacionar-hi el temps màxim que indiquen els corresponents senyals d’estacionament (1,30h). Per als residents, cap canvi: podran tenir el vehicle estacionat sense moure’l un màxim de vuit dies utilitzant el carnet de residents.

Com aconseguir la targeta de resident?

Les persones que visquin als carrers amb zona d’aparcament exclusiu per a residents podran obtenir el carnet especial a les oficines de l’Ajuntament. Per fer-ho, cal complir una sèrie de requisits:

Disposar d’un vehicle de més de dues rodes, un màxim de nou places que no superi els 6 metres de longitud i els 3.500kg de PMA.

Estar al corrent del pagament dels impostos municipals.

Ser titular o figurar com a conductor principal a la pòlissa d’assegurança d’un vehicle donat d’altra a l’IVTM (Impost de Vehicles de Tracció Mecànica) a la Vila de Gironella.

Les targetes de residents són intransferibles i només es poden utilitzar en el vehicle per el qual s’ha obtingut.

Els carrers afectats per aquesta zona d’aparcament són el carrer Pont Vell, carrer Baixada del Castell, carrer del Roser, passatge del Roser, plaça de la Vila, plaça de l’Església, carrer de la Fe, carrer Mossèn Bover, carrer Mestre Font Parera i carrer Olvan Alt (fins núm. 46), carrer Padró, i carrer Pas de la Muralla.