Gironella es declara municipi contra el feixisme i el racisme

Nou pronunciament contra el feixisme i el racisme al Berguedà. L’Ajuntament de Gironella ha aprovat per unanimitat aquest dilluns una moció en favor de la convivència en la diversitat. La moció, presentada conjuntament pels dos partits amb representació al consistori (PDeCAT i ERC), fixa que l’Ajuntament no permeti i condemni la celebració de cap acte on es faci apologia del feixisme, el racisme, la xenofòbia o qualsevol tipus de discriminació o genocidi.

A banda, la moció acorda fer una campanya permanent de neteja i control de propaganda d’activitats que incitin a la discriminació racial, ètnica, cultural, de gènere o orientació sexual. L’objectiu és “evitar que als carrers i barris de la vila s’hi trobin pintades, cartells, adhesius o fulletons discriminatoris.

La moció també fixa que Gironella farà una denúncia pública i personal de suport a les persones agredides i faciliti els mitjans a l’abast pel suport i reparació dels danys físics i morals causats a la persona agredida, valorant la possibilitat de personar-se com a acusació popular en aquest tipus de casos.

Gironella se suma a Berga i Casserres com a municipis del Berguedà contra el feixisme i el racisme. Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) anima a la resta d’ajuntaments de la comarca a sumar-s’hi. “Cal un gran moviment d’unitat” i “aprovacions com la de l’Ajuntament de Gironella són un cop d’efecte per garantir la convivència en la diversitat al país”, expliquen en un comunicat. Per fer-hi front, UCFR Berguedà té clara la fórmula: “moviments socials de base i municipalisme”.

X