Ignasi Ballús renova com a president dels Castellers de Berga, que tindran dos caps de colla per primer cop

Ignasi Ballús repeteix com a president dels Castellers de Berga. Ho va aprovar l’entitat a l’assemblea general de dissabte passat al Cine Catalunya. En la trobada també es va donar el  vistiplau a la candidatura de Ramon Prat i Eloi Cortès com a nous caps de colla. Serà la primera vegada que els Castellers de Berga tinguin dos caps.

Durant la primera part de l’assemblea, es va tancar l’any 2018. El president, Ignasi Ballús, va presentar el seu informe i també ho va fer el cap de colla sortint, Xisco Bonet.

En la segona part de la trobada es va presentar la nova junta tècnica i la junta directiva. Els estatuts dels Castellers de Berga marquen mandats d’un sol any, però el projecte que comença aquest 2019 ha rebut la confiança de l’assemblea per a les dues properes temporades: la 2019 i la 2020.

Ramon Prat va ser el primer cap de colla de l’entitat. Va assumir el càrrec l’any 2013 i el 2014. Eloi Cortès afronta la direcció de la colla per primera vegada, però ja té experiència com a màxim responsable de la colla universitària Emboirats de Vic. Pel que fa a la presidència, Ignasi Ballús continua al capdavant del projecte, tot i que ho fa amb alguns canvis entre els seus ajudants.

El relleu no ha estat fàcil

L’assemblea del 2 de febrer és la tercera convocada per renovar les juntes directiva i tècnica. En una primera assemblea el 16 de desembre no es va presentar cap candidatura. Una segona assemblea convocada pel 19 de gener no es va arribar a celebrar perquè s’estaven muntant les candidatures i no s’arribaven a complir els terminis que marquen els estatuts. Aquella assemblea es va posposar pel 2 de febrer, en la qual s’han escollit els equips.

Inici d’assajos: 8 de febrer

El divendres 8 de febrer és el primer dia d’assaig, a partir de les 19h, al Cine Catalunya. Tot i que ja es va fer un assaig conjunt el 25 de gener amb la Colla Castellera de Cerdanya, els assajos de dimarts i divendres començaran aquesta setmana, a partir del dia 8.

X