El fiscal manté oberta la investigació a Venturós per l’1-O i cita a declarar la regidora Garcia

Es manté oberta la investigació a Montse Venturós pel seu paper en el referèndum de l’1 d’octubre a Berga. El fiscal ha citat a declarar la regidora Mònica Garcia aquest proper dilluns, 4 de febrer, a les 10 del matí a Manresa com a testimoni.

Tot i això, i segons ha pogut saber l’Aquí Berguedà, la regidora Garcia no es presentarà davant el fiscal, com tampoc ho va fer la pròpia Venturós fa uns mesos, quan la van citar en seu policial. Aleshores l’alcaldessa inhabilitada va decidir no comparèixer-hi perquè no hi havia una citació oficial de cap jutge. Aquest requeriment oficial no ha arribat mai i, per tant, Venturós segueix sense declarar res al respecte.

Pel que fa a la regidora Garcia, si no va a declarar i l’interès de la Fiscalia persisteix, el fiscal haurà de demanar al jutge que faci la citació oficial. En aquest cas, la regidora sí que haurà de comparèixer per evitar noves causes, però un cop allà es podrà acollir al dret a no declarar.

Aquesta investigació no té res a veure amb la inhabilitació de l’alcaldessa, sinó que és la causa que es va obrir contra els més de 700 alcaldes i alcaldesses de Catalunya que van col·laborar en el referèndum.

Asseguren s’està posant el focus en els líders de CUP

Tot plegat passa la mateixa setmana que el Tribunal Superior de Justícia (TCJC) ha arxivat les causes contra el conseller d’Interior, Miquel Buch, i l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, que durant el referèndum de l’1-O presidien l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), respectivament.

A més, aquest mateix gener el fiscal ha arxivat les causes contra dels alcaldes veïns Valentí Junyent (PDeCAT), de Manresa, i Dionís Guiteras (ERC), de Moià, entenent que no hi ha prou elements que demostrin que tots dos van participar en el referèndum.

Fonts de l’Ajuntament de Berga han explicat a l’Aquí Berguedà que aquests darrers moviments de la Fiscalia els generen “total perplexitat” i destaquen que s’està posant el focus en els líders de la CUP. Aquest passat dilluns, l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant (CUP), va ser citat a declarar, i que la causa contra l’alcalde de Capellades, el també cupaire Aleix Auber, segueix oberta i també s’han produït citacions recents.