Avià és un dels 16 aspirants d’arreu del món a ser la Ciutat del Benestar 2019

Avià és un dels 16 municipis finalistes de la primera edició del premi Wellbeing City. NewCities, una organització internacional sense ànim de lucre compromesa amb el medi ambient, ha impulsat per primer cop aquest guardó amb l’objectiu de reconèixer “les ciutats que situen el benestar al centre del disseny, la planificació i les polítiques urbanes“.

El premi es va llançar el passat mes de setembre i va considerar més de 100 ciutats de 27 països diferents i de sis continents. Avià, en concret, ha estat nominada en la categoria ‘Medi ambient sostenible’, juntament amb Curridabat (Costa Rica), Lisboa (Portugal) i Moonee Valley (Austràlia).

Pel que fa a les altres categories, Bogotà (Colòmbia), Milà (Itàlia), New Haven (EUA) i Santa Mònica (EUA) han estat nominats en ‘Comunitat’; Amaravati (Índia), Chicago (EUA), Ljubljana (Eslovènia) i Pune (Índia), a ‘Economia i oportunitat’; i Göteborg (Suècia), Kigali (Rwanda), Los Angeles (EUA) i Vancouver (Canadà), a ‘Salut pública’.

Els premis

Els guanyadors de cada categoria es coneixeran el 19 d’abril. També es guardonarà el municipi guanyador general, que serà ‘La Ciutat del Benestar 2019’.

Les ciutats premiades en cada categoria mostraran les seves iniciatives en xerrades per tot el món. També participaran en una extensa campanya mediàtica mundial encapçalada per NewCities i accediran a l’extensa xarxa de líders urbans de NewCities a tot el món per inspirar i inspirar-se en el que fan els altres.

La Ciutat del Benestar 2019 es beneficiarà de tot l’anterior i, a més, presentarà les seves iniciatives a la cerimònia de lliurament del Wellbeing City. El guardó també li obrirà les portes del Fòrum de lideratge OpenGov de Singapur, on també hi presentarà les seves iniciatives sostenibles.

X