L’Ajuntament de Berga distribueix les cadires que permetran als veïns poder descansar en alguns comerços

L’Ajuntament de Berga ha finalitzat el repartiment del material de difusió de la campanya ‘Espai Amic’ entre els comerços i establiments adherits al projecte. En concret, ha repartit una vintena de cadires en alguns dels establiments que s’han sumat al projecte (els que disposen d’espai per poder destinar als seients).

L’Ajuntament ha comptabilitzat una trentena d’adhesions, des de comerços que disposen de lavabo i el posen a disposició de la ciutadania per a urgències fins a establiments que posen cadires al seu espai per tal que els veïns s’hi puguin asseure a descansar.

En aquest sentit, s’han distribuït cadires identificatives de la campanya que han estat restaurades pel Grup Horitzó. Es tracta de cadires pintades de color blanc que inclouen el logotip del projecte i que es troben a l’interior o a l’exterior dels comerços que ofereixen la possibilitat de seure. Tots els establiments que formen part de la iniciativa disposen d’un adhesiu que indica els serveis que s’ofereixen en cada cas, tenint en compte les característiques dels locals.

L’objectiu de la campanya ‘Espai Amic’ és convertir la ciutat en un espai amable i accessible a través d’accions que fomentin les relacions de suport i el bon veïnatge entre la ciutadania. La iniciativa va ser impulsada per l’àrea de Drets Socials en col·laboració amb la regidoria de Promoció Econòmica. A més, engloba diverses accions relacionades amb l’autonomia de les persones grans i de persones amb problemes de salut que necessiten utilitzar els lavabos de forma urgent.

Detecció de situacions de risc

Els establiments adherits també funcionen com a agents de detecció de situacions de risc de persones vulnerables, i compten amb la coordinació i el seguiment del departament de Serveis Socials. Des de l’Ajuntament de Berga s’han facilitat algunes indicacions i/o recomanacions que permetin facilitar la detecció d’aquest tipus de situacions, com per exemple, un deteriorament físic evident, un canvi notable en l’estat d’ànim o un empitjorament en la higiene personal.