L’Ajuntament de Berga reformarà tota la planta baixa del convent de Sant Francesc en els propers mesos

L’Ajuntament de Berga busca empresa per iniciar les obres d’adequació de la planta baixa del convent de Sant Francesc. El consistori la vol destinar a usos culturals i una de les primeres iniciatives que acollirà serà una exposició antològica de l’obra de l’artista berguedà Joan Ferrer, impulsada pel grup de pintors Verdaguer 7.

La setmana passada l’Ajuntament va publicar l’anunci al Perfil del Contractant del web municipal i dimarts es va obrir el període perquè els aspirants a assumir les obres presentin les seves ofertes. L’import estimat del contracte és de 283.141,74 euros i el termini d’execució de les obres és de 8 setmanes, a partir de l’adjudicació. Les empreses interessades en l’oferta poden presentar-s’hi fins les 23.59h del 23 de març de manera electrònica.

Projecte d’habilitació de l’equipament per a usos públics

El projecte d’adequació del convent de Sant Francesc per a usos públics contempla la reforma de gairebé tota la planta baixa de l’immoble, que va ser cedit gratuïtament pels franciscans a l’Ajuntament de Berga l’agost de 2016 per un període de 25 anys. L’actuació inclou l’habilitació de diversos espais d’una superfície útil de 789,11 m2.

La zona d’ús públic inclou una recepció, dues sales d’exposicions, una sala d’audiovisuals i una zona destinada a la realització de tallers. La zona d’ús restringit tindrà una guixeta, un bany petit, un magatzem, dues sales d’instal·lacions tècniques i un distribuïdor.

X