Planten tres ginkgos al carrer Salvador Espriu de Berga per donar visibilitat a la lluita contra el càncer

Noves plantacions d’arbres ‘ginkgo’ a Berga. L’Ajuntament ha iniciat aquest divendres la campanya de reposició i col·locació d’arbrat nou a la ciutat, amb la plantació de tres exemplars de tipus ‘ginkgo bilboa’ a la cruïlla entre els carrers Lluís Millet i Salvador Espriu. L’acció serveix per convertir un espai “gris” de vorera en un espai verd, i per donar visibilitat a la lluita contra el càncer a la ciutat, que des de fa una dècada encapçala l’associació de persones que porta el mateix nom que l’arbre: Ginkgo.

L’alcalde accidental, Oriol Camps, i la presidenta de Ginkgo, Aurora Rodríguez, han presenciat la plantació dels ginkgos al Salvador Espriu. Camps ha destacat que l’arbre “simbolitza resistència i voluntat de viure” i ha matisat que es tracta d’un exemplar lleugerament diferent als que fa dos anys es van plantar dos carrers més amunt, a la cruïlla entre el Gran Via i el Lluís Millet.

Per la seva banda, Aurora Rodríguez ha explicat que la plantació de nous ginkgos fa que l’associació estigui més present a la ciutat: “La gent demanarà quin arbre és perquè veure que és diferent a la resta i se’n recordarà de la nostra entitat”. I ha afegit que “el ginkgo és vida i lluita, però també és bellesa”. Aquest any l’entitat celebra el seu 10è aniversari i prepara una festa per al setembre. Amb tot, la presidenta ha dit que “és especial perquè són 10 anys” però “10 anys és poc si ho comparem amb la vida que Ginkgo té per davant”.

La setmana que ve, concert solidari en col·laboració amb l’Escola de Música

L’entitat està vivint un març frenètic. El cap de setmana passat va organitzar la tercera caminada ‘Pas a pas’, que es va tornar a superar i va aplegar unes 600 persones. I la setmana vinent, divendres 22, organitza un concert de piano a càrrec del prodigiós alumne de l’Escola de Música de Berga, Ot Ortega (11 anys). Serà a les 9 del vespre a la mateixa Escola de Música i hi participaran dos alumnes més: Carolina Rosa (16 anys), amb la flauta travessera; i Pau Ferré (15 anys), amb el violoncel.

L’objectiu d’aquesta actuació és, com en el cas de la caminada, recaptar fons en benefici de la unitat d’investigació del càncer infantil de l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Segons ha explicat Aurora Rodríguez, “és una manera que la gent que no va poder venir a la caminada pugui col·laborar en la causa”. El concert serà de taquilla inversa, de manera que tots els assistents pagaran el que els plagui a la sortida.

WhatsApp Image 2019-03-14 at 16.07.34

X