La Closca, Slim Art i Climent Forner, guanyadors dels Premis de Cultura del Berguedà 2019

Ja hi ha guanyadors dels Premis de Cultura del Berguedà 2019. La Closca s’ha endut el premi de difusió cultural, el jove artista urbà Nil Safont -més conegut com a Slim Art– ha guanyat en categoria de creació artística, i Climent Forner ha estat reconegut amb el premi d’Honor, tal com ja va informar l’Aquí Berguedà a mitjans de setmana.

L’entrega de premis s’ha celebrat aquest dissabte a la tarda al monestir de Santa Maria de Serrateix i ha estat conduït pels actors i actrius de Tràfec Teatre. Han fet una representació teatral mòbil que ha anat dirigint el públic per diversos espais del monestir, on s’han repartit els premis.

Climent Forner ha estat guardonat amb el Premi d’Honor de Cultura del Berguedà del 2019. El jurat n’ha valorat, sobretot, l’extensió i transcendència de la seva obra, així com la qualitat i la visió del món que tenia. Ha estat i continua essent un referent literari que ha exercit de banderer de la cultura berguedana arreu de Catalunya. Xavier Pedrals, representant del jurat, ha estat l’encarregat de fer la presentació dels mèrits.

En la categoria de difusió cultural, entre les 7 candidatures presentades, La Closca s’ha endut el premi. La Closca va néixer amb la intenció de donar aixopluc a totes aquelles persones, petits i grans, que tinguessin ganes d’interaccionar amb els altres, de relacionar-se, de compartir, de treballar, d’expressar-se, de millorar, de jugar, de viure i en definitiva, de fer teatre. S’ha valorat sobretot la formació teatral que es fa amb nens i nenes, creant una pedrera berguedana cada vegada més gran i que es complementa perfectament amb les associacions i agrupacions teatrals del Berguedà.

En la categoria de creació artística -on s’han presentat 6 candidatures- el jurat ha premiat l’artista urbà Nil Safont, conegut com a Slim Art. Es tracta d’un jove que realitza murals artístics de grans dimensions i que té una projecció internacional cada vegada més forta. S’ha valorat molt el seu caràcter innovador i el fet de ser ja un referent a la comarca d’aquest tipus d’art.

El president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, ha valorat la bona salut de la cultura de la comarca i la bona línia en la qual es troba el certamen.