La frontera invisible entre salut física i mental

El món dels cosmètics va patir un gran revés quan els dermatòlegs van advertir que comprar una crema hidratant de més de 50 euros era un frau. Va ser llavors quan les cremes hidratants de “baix cost” comercialitzades per les grans superfícies es va posar de moda. El que no es diu però, és que aquestes cremes porten parafina, un derivat del petroli gens sostenible que amb el temps obstrueix i embruta els poros.

Hi ha cremes hidratants pel públic femení en el llindar dels preus que aconsellen no superar els dermatòlegs, com per exemple Shieido que tenen qualitat i fórmules eficaces, l’únic inconvenient és que no son accessibles a totes les butxaques.

No hi ha cremes hidratants que facin miracles, però si que hi ha fórmules més adequades que permeten veure els seus efectes si s’utilitzen amb certa constància. Una bona crema hidratant per a les dones ha de tenir glicerina, col·lagen, urea, retinol o àcid hialurònic i làctic o bé ingredients que substitueixin o millorin els efectes d’aquests. La publicitat enganyosa i les notícies sobre el dèficits de segons quines cremes hidratants ha portat als consumidors a haver de buscar informació sobre aquests i altres productes per a l’ús diari.

Els millors olis de barba en funció de la seva fórmula

Per la seva banda, els homes es preocupen més per trobar un bon oli de que una bona crema hidratant, i com que que no tots els homes tenen la mateixa barba, cal buscar l’oli més adient per cada tipus de pell.

No s’ha de confondre el bàlsam de la barba amb l’oli, ja que el primer ajuda a estilitzar-la mentre que l’oli té propietats nutritives i hidratants. Per trobar el millor, el més apropiat és fer ús de les pàgines en línia que fan comparatives i que no responen als interessos comercials com aquí On s’explica al detall quins són els millors olis de barba segons la seva fórmula.

La manca d’autoestima és un dels problemes més comuns

La hidratació de la pell té molt a veure amb la bona salut física, però sovint, quan parlem de salut física no es considera salut mental, tot i que una cosa i l’altra sempre van plegades, Per això és imprescindible tenir teràpies psicològiques per afrontar moments difícils de la vida o simplement per gaudir de l’autoconeixement.

Segons un professional referent d’aquest sector sanitari, el psicoleg a Vic , la manca d’autoestima és un dels problemes més comuns que pateixen les persones. Molta gent no viuen la vida que volen viure, però tenen dependència emocional d’altres persones, sovint de parelles, el que els porta a viure en un infern interior que es pot resoldre amb l’ajuda psicològica adequada.

L’ansietat -la pandèmia del segle- com diuen els experts en salut mental, és un altre dels problemes recurrents en les visites als psicòlegs, un problema que s’ha de buscar solució perquè pot conduir a greus trastorns físics de gran magnitud , Per tant, és difícil determinar la frontera entre la salut física i mental.

La calvície té solució

Una cosa que pot generar una gran manca d’autoestima és la calvície, tot i que avui en dia hi ha tractaments eficaços per a l’alopècia. L’últim que s’ha presentat és no invasiu i indetectable, ideal per a aquells que van amb el cap afaitat.

Veient les Imatges de la micropigmentació dels cabells resultats de noves solucions per al cabell Vostè pot comprovar els resultats del mètode, absolutament magnífic, tant pels que decideixen portar el cabell tallat a zero o afaitat com per a aquells que tenen el cabell més llarg i solament volen cobrir algunes zones. Aquest mètode revolucionari té un creador, Oliver, que ha estat treballant durant anys buscant solucions per a aquells que busquen una solució per la seva alopècia.

X