Els cinc finalistes del concurs de cartells de la Patum 2019

‘Elles, lliures i rebels’, ‘Esclat berguedà’, ‘Guspires’, ‘Nit de foc’ i ‘Rumb a la plaça’ són els cinc finalistes del concurs de cartells de la Patum. El període de votació per escollir el cartell definitiu serà del 14 al 28 d’abril. En aquesta ocasió, però, les obres no seran exposades a l’Oficina de Turisme, sinó a les escales de marbre de l’entrada principal de l’Ajuntament. En aquest mateix punt es podran emetre els vots. El canvi de lloc respon a la programació d’altres mostres al Museu Comarcal durant aquestes dues setmanes.

Per votar, caldrà identificar-se amb el DNI per comprovar que cada persona només voti una vegada. D’aquesta manera, no es podran efectuar votacions en nom de terceres persones. La proposta que aconsegueixi més vots serà el cartell anunciador de les festes de Corpus del 2019 i es donarà a conèixer diumenge, 2 de juny, al Ple de l’Ascensió. La dotació econòmica del concurs de cartells contempla un premi de 1.000€ per a l’obra vencedora i un premi de 300 euros per a l’accèssit.

Els cartells finalistes són aquests:

Esclat berguedà

 Esclat berguedà

Nit de foc

 Nit de foc

GUSPIRES

 Guspires

Elles, lliures i rebels

 Elles, lliures i rebels

Rumb a la plaça

Rumb a la plaça

L’Ajuntament de Berga ha rebut 54 propostes. D’aquestes, 15 han estat desqualificades per incomplir la normativa. La regidora de Patum, Mònica Garcia, ha destacat la qualitat i la varietat d’obres presentades: “Les propostes que ens arriben són cada vegada més sorprenents i atrevides i això demostra que La Patum és una festa viva i en constant evolució”.

Cartells finalistes de la Patum infantil

També s’ha obert el període per triar el cartell de La Patum Infantil. El sistema d’elecció de les obres finalistes és diferent, ja que es tracta d’un certamen en què hi prenen part els infants de primària de les escoles de Berga. En aquest sentit, cada centre pot presentar un màxim de 5 treballs de cada grup-classe de l’escola. Posteriorment, el Jurat Qualificador selecciona els cartells premiats escollint el primer, segon, tercer premi i l’accèssit de cada categoria. Del primer i segon premi de cada categoria surten 6 propostes que també seran sotmeses a votació popular i que optaran a convertir-se en el cartell anunciador d’aquest any.

Els lemes dels cartells de La Patum Infantil de 2019 són: ‘El ple envidalbat’, ‘El Tabaler’, ‘Gegant negre’, ‘La maça del gegant’, ‘L’Àliga de La Patum’ i ‘No em vull treure la màscara!’. La mostra i el procés de votació dels cartells de La Patum Infantil també es farà a l’Ajuntament de Berga.

Gegant negre

No em vull treure la màscara

L'àliga de La Patum

El Tabaler

El ple envidalbat

La maça del gegant

Horaris establerts per a la votació

L’horari d’obertura de l’espai habilitat a l’edifici consistorial durant el període de votació dels cartells és el següent:

Diumenge, 14 d’abril: d’11 a 14 i de 17 a 20h

Dilluns, 15 d’abril: de 10 a 14h

Dimarts, 16 d’abril: de 10 a 14h

Dimecres, 17 d’abril: de 10 a 14h

Dijous, 18 d’abril: de 10 a 14h i de 17 a 20h

Divendres, 19 d’abril: de 10 a 14h i de 17 a 20h

Dissabte, 20 d’abril: de 10 a 14h i de 17 a 20h

Diumenge, 21 d’abril: d’11 a 14h i de 17 a 2¬0h

Dilluns, 22 d’abril: TANCAT

Dimarts, 23 d’abril: de 10 a 14h

Dimecres, 24 d’abril: de 10 a 14h

Dijous, 25 d’abril: d’11 a 14h

Divendres, 26 d’abril: de 10 a 14h i de 17 a 20h

Dissabte, 27 d’abril: de 10 a 14h i de 17 a 20h

Diumenge, 28 d’abril: d’11 a 14h i de 17 a 20h

X