La “Festa Major heavy del Berguedà” celebra el seu 10è aniversari dissabte, al Local del Blat de Gironella

 Any d’efemèride per al Festival de la Berguedana de Trash. L’entitat berguedana organitza per desè any consecutiu un festival que s’ha consolidat com “la Festa Major heavy de la comarca” en els últims anys, i que espera seguir en aquesta línia enguany. Amb aquest objectiu, el proper dissabte, 13 d’abril, l’entitat i l’Ajuntament de Gironella preparen una jornada per a tots els públics al Local del Blat.

El programa és innovador i complet per celebrar els 10 anys. Fins ara, el festival comptava amb la participació de 4 grups; enguany, però, n’hi haurà set: Vhäldemar, que venen de Barakaldo; Acts of God; Desafiant; Siroll!; Haunted Gods; i Drakum. L’organització ha destacat la presència d’un grup basc entre el cartell, ja que habitualment el festival el formen bandes veïnes. El concert començarà a 2/4 de 9 del vespre (20.30h) i s’allargarà fins a altes hores de la nit. Les entrades valen 5 euros i es podran adquirir al mateix Local del Blat.

Però enguany la gran novetat serà a la tarda. La jornada s’obre als més petits amb un espectacle al Local del Blat, a partir de les 5 de la tarda, on el grup Heavy per Xics farà vibrar els petits fans del heavy. Segons va explicar el regidor de Cultura i Festes, Lluís Vall, en la presentació de l’esdeveniment, el grup està molt consolidat a Catalunya i s’ha especialitzat en aquest tipus de concerts adreçats a la quitxalla. Acabat el concert, hi haurà berenar per a tothom.

El propi Lluís Vall també es va desfer en elogis cap a la Berguedana de Trash, una entitat que -a banda d’organitzar el festival- és part activa de les festes de Gironella i participa a la Festa Major. L’entitat és d’abast comarcal, però compta amb diversos gironellencs i, per això, enguany l’Ajuntament ha optat per sumar-se a l’aniversari i “posar el gra de sorra perquè es consolidi”.

0413_Berguedana_Trash

0413_heavy_xic_Def

X