Política

El Consell Comarcal del Berguedà aprova el pressupost més alt de la seva història

El Consell Comarcal del Berguedà aprova el pressupost més alt de la seva història
Instant del ple del Consell Comarcal. CCBERGUEDÀ

Llum verda al pressupost del Consell Comarcal del Berguedà. L’ens ha aprovat les previsions per aquest 2019 amb els vots a favor del PDeCAT, Demòcrates i PSC –els tres partits que formen el govern- i amb les abstencions de l’oposició (ERC i CUP). El pressupost ronda els 23 milions d’euros i, per tant, és el més alt de la història de l’administració.

El president del Consell, Josep Lara, ha explicat a l’oposició els principals detalls del pressupost en el ple extraordinari que s’ha celebrat aquest dijous. La setmana passada ja els va explicar als alcaldes. Entre les partides, destaca el milió d’euros de la línia de crèdit que els ajuntament seguiran tenint a la seva disposició, la duplicació de la inversió en camins, la potenciació de l’estació de trail i, sobretot, la inversió en l’àrea de residus per acabar de desplegar el nou sistema de recollida comarcal.

Esquerra ha justificat la seva abstenció associant-la als dubtes que li genera la inversió en l’àrea de residus: “Veient el que ha passat en els últims mesos no tenim clar que es puguin complir les inversions previstes”, ha dit el portaveu republicà, Eduard Coronado. En aquesta línia, Coronado ha lamentat que “el sistema de recollida havia d’estar desplegat als 31 municipis de la comarca abans del final del mandat, i no ho estarà”.

En la rèplica, el conseller de l’àrea, Francesc Xavier Francàs, ha associat la demora als “permisos que no acabem de tancar” però ha confiat que en els propers mesos el nou govern pugui “completar la feina feta per l’actual”.

La CUP s’ha sumat a l’abstenció però no ha fet valoracions.

Consell Comarcal del Berguedà Eduard Coronado Francesc Xavier Francàs Josep Lara Pressupostos

Estic amb tu

Comentaris

  • Injusticies

    Més inversions per les necessitats dels ciutadans del Berguedà,veig q molt es diu q el esport és per tots els nens,segur i sobretot amb l’ajuda tan gran q és dona de una cuota de 400 euros mes federació més seguro,mes revisio,mes roba,etc ten vas cap als 600 euros,q et dona l’ajuntament per ajudar? Entre 30-60 euros,wuauuuuu això sí és esport per tots els nens,és millor q quan siguin grans vaiguin borratxos pel carrer fent desgràcies pels pobles. Igual q alguns llocs on la piscina els nens q les seves famílies no poden entren igual al estiu com es Gironella bé X aquest gran alcalde,però a Puig-reig no senyors allà si no poden les famílies,pues els nens q és fotin. Molt macoooo.