El Consell Comarcal del Berguedà aprova el pressupost més alt de la seva història

Llum verda al pressupost del Consell Comarcal del Berguedà. L’ens ha aprovat les previsions per aquest 2019 amb els vots a favor del PDeCAT, Demòcrates i PSC –els tres partits que formen el govern- i amb les abstencions de l’oposició (ERC i CUP). El pressupost ronda els 23 milions d’euros i, per tant, és el més alt de la història de l’administració.

El president del Consell, Josep Lara, ha explicat a l’oposició els principals detalls del pressupost en el ple extraordinari que s’ha celebrat aquest dijous. La setmana passada ja els va explicar als alcaldes. Entre les partides, destaca el milió d’euros de la línia de crèdit que els ajuntament seguiran tenint a la seva disposició, la duplicació de la inversió en camins, la potenciació de l’estació de trail i, sobretot, la inversió en l’àrea de residus per acabar de desplegar el nou sistema de recollida comarcal.

Esquerra ha justificat la seva abstenció associant-la als dubtes que li genera la inversió en l’àrea de residus: “Veient el que ha passat en els últims mesos no tenim clar que es puguin complir les inversions previstes”, ha dit el portaveu republicà, Eduard Coronado. En aquesta línia, Coronado ha lamentat que “el sistema de recollida havia d’estar desplegat als 31 municipis de la comarca abans del final del mandat, i no ho estarà”.

En la rèplica, el conseller de l’àrea, Francesc Xavier Francàs, ha associat la demora als “permisos que no acabem de tancar” però ha confiat que en els propers mesos el nou govern pugui “completar la feina feta per l’actual”.

La CUP s’ha sumat a l’abstenció però no ha fet valoracions.