El festival de primavera del monestir de Sant Llorenç posa l’accent en la música

Tercera temporada del Festival Splendor al Monestir de Sant Llorenç, a Guardiola de Berguedà. L’associació Civitas Cultura, dinamitzadora del monestir, organitza en col·laboració amb l’Agència de Desenvolupament del Berguedà una bateria de propostes que, aquesta vegada, posen l’accent en la música. “Sempre té un plus de qualitat emocional”, han explicat en roda de premsa el president de Civitas Cultura, Toni Puig, i el president de l’Agència i del Consell Comarcal i alcalde de Guardiola, Josep Lara.

festival-splendor-2019-presentacio-1

Toni Puig i Josep Lara, presentant el festival de primavera. ADBERGUEDÀ

El primer any Splendor va ser un experiment. L’any passat, en la segona edició, ja es va consolidar amb una gran acollida per part del públic local però també de persones d’arreu de Catalunya que es van acostar durant tota la temporada al monestir. Aquest any, els impulsors esperen que l’Splendor es consagri com “un clàssic dins l’oferta cultural i creativa al Berguedà” i esdevingui “una referència pel turisme cultural”.

Pel que fa a la programació, s’encetarà dissabte Sant, dia 20 d’abril, a les 6 de la tarda (18h), amb la inauguració de quatre exposicions i un conjunt d’instal·lacions a l’entorn del monestir. Aquestes instal·lacions modifiquen el paisatge i pretenen commemorar el naixement de Leonardo da Vinci a base de serigrafies, ceràmica i escultures.

Les activitats s’allargaran fins el 16 de juny. Entre d’altres, destaca el concert de Pasqua d’aquest mateix dissabte, a les 7 de la tarda (19h), amb la cobla La Mitja Lluna, de Tarragona. A partir d’aleshores, cada cap de setmana hi haurà espectacles els dissabtes a les 7 de la tarda. A més, cada primer dissabte de mes s’oferirà un espectacle familiar a les 5 de la tarda.

Fes clic aquí per conèixer tots els detalls de la programació de primavera al monestir de Sant Llorenç

X