Vallcebre perd dos regidors i viurà les seves primeres eleccions amb llistes obertes

Vallcebre passarà a tenir cinc regidors aquest estiu. El cens de finals del 2018 donava 246 habitants al poble i, per tant, menys de 250, que és el mínim que ha de tenir un poble amb 7 representants polítics.

El municipi s’ha mogut durant tot el mandat en la xifra dels 250. L’alcalde, Lluís Cadena, ha explicat a l’Aquí Berguedà que la primavera del 2017 hi va haver una baixada de població important que es va recuperar a finals d’any. “Pensàvem que no perdríem els dos regidors, però resulta que a finals del 2018 teníem menys de 250 habitants. És una pena perquè fa un parell de mesos que ja tornem a estar per sobre“, comenta.

El descens mínim de la població suposarà un canvi significatiu en l’escenari electoral de Vallcebre. El sistema passarà a ser de llistes obertes, és a dir, que els electors votaran els quatre candidats que més els agradin de cada llista, independentment de l’ordre que tinguin a la llista. S’han presentat dues llistes: una de Junts per Catalunya, amb cinc noms, i una altra d’Esquerra Republicana, amb quatre.

El 26 de maig els votants es podran decantar per un màxim de quatre candidats. Un cop fet l’escrutini, es proclamaran electes els cinc candidats que hagin obtingut un nombre més alt de vots. El ple, format per aquests cinc electes, escollirà qui és l’alcalde o alcaldessa.

X