Els primers pressupostos participatius comarcals finançaran una campanya contra el bullying a les escoles

El Consell Comarcal del Berguedà destinarà 20.000 euros als seus primers pressupostos participatius, adreçats al sector educatiu. Les associacions de mares i pares de les escoles van presentar un total de 41 projectes a la convocatòria i, d’aquestes, 28 van complir els requisits i van accedir a la fase de votacions. Acabat aquest termini de votacions, una campanya contra el bullying a les aules i un projecte sobre educar emocions han estat els més votats, amb 89 vots.

En total, es van registrar 242 votacions, procedents dels 21 centres educatius del Berguedà. Cada família, a través d’una enquesta online, podia escollir a un màxim de 15 projectes dels 28 finalistes. Els resultats definitius són aquests:

participem-educar-ccbergueda-2019-1

Ara el Consell Comarcal ha agafat el compromís de fer realitat tants projectes com sigui possible, és a dir, tants com permetin cobrir els 20.000 euros de partida destinada. En els propers dies pares, mares i famílies es reuniran amb el conseller comarcal de Participació, Jordi Selga, la gerència del Consell i la tècnica de l’àrea. L’objectiu de la trobada és compartir resultats i concretar quins projectes es poden desplegar. Els projectes escollits es materialitzaran durant el proper curs escolar, és a dir, a partir del setembre.

X