Campanya per demanar explicacions sobre temes socials als polítics del Berguedà

En marxa una campanya per preguntar sobre temes socials als alcaldables de tot el Berguedà. L’impulsa Unitat Contra el Feixisme i el Racisme al Berguedà, que l’ha batejat com a Som diversitat d’interrogants, volem respostes per a la convivència.

Durant els dies previs a l’inici de la campanya electoral, UCFR recollirà preguntes relacionades amb temes socials, des de la convivència, la diversitat o l’arrelament de persones nouvingudes fins al feminisme o la lluita contra el feixisme i el racisme. El recull de totes aquestes preguntes es farà públic durant l’acte central de la campanya, que consistirà en un debat obert a tota la ciutadania berguedana i on els partits polítics i agrupacions d’electors podran aportar respostes a les mateixes preguntes. L’hora i el lloc d’aquest acte encara està per confirmar.

La primera cita en el calendari és el proper dimarts, 30 d’abril, a les 7 de la tarda (19h) al Casal Cívic de Berga. S’hi farà  la presentació de la campanya davant la ciutadania i els mitjans de comunicació. A partir d’aleshores començarà la recollida de preguntes, que s’allargarà fins el 9 de maig.

UCFR al Berguedà anima a tota la ciutadania a utilitzar aquesta eina de participació. Especialment, a aquelles persones que queden excloses de les eleccions municipals pel propi sistema polític del país (menors d’edat, veïns i veïnes privades de la nacionalitat, etc

Entre un 15 i un 30% de la població no podrà votar a les eleccions

UCFR al Berguedà ha posat de relleu que al voltant del 15% de la població (i fins al 30% en alguns barris o municipis) no podrà votar a les properes eleccions ja que els seus drets es veuen “denegats i silenciats pel propi sistema”. Es tracta de catalanes i catalans que -malgrat viure, estudiar, treballar i pagar impostos a Catalunya- no poden expressar-se políticament a través de les urnes, i per tant, identificar-se com part d’un projecte de societat i d’estat.

En aquest sentit, encoratja la ciutadania que decideixi no exercir el seu dret a vot a les properes eleccions, a cedir el vot a qui el vol emetre però no pot. Per cedir el vot, es pot utilitzar la plataforma @VOTARESUNDERECHO, impulsada per la Safia El Aaddam i l’Ahmed Nasser El Alaoui, dos joves catalans, fills de persones migrades, que el passat dijous 11 d’abril van visitar Berga.

X