Berga, Cultura

Berga acollirà la macrocantada participativa més gran de Catalunya, per al tractament dels malalts de càncer

Berga acollirà la macrocantada participativa més gran de Catalunya, per al tractament dels malalts de càncer

La cançó Caminem lluny, dels Doctor Prats, serà protagonista de la gran macrocantada solidària que es farà a la plaça de Sant Pere de Berga el proper 1 de maig. L’acte s’emmarca dins la campanya de la caminada “Fem el camí al teu costat”, que cada any recull milers d’euros per als hospitals de la Catalunya central.

Un cop l’any, els Mossos d’Esquadra organitzen una caminada des de Manresa fins a Montserrat per recollir diners per als hospitals de les comarques centrals. Enguany, però, Berga ha volgut anar un pas més enllà i organitzarà aquesta macrocantada als peus de l’Ajuntament. Els diners que es recaptin aniran a parar a l’Hospital de Dia d’Oncologia de l’Hospital Sant Bernabé de Berga.

Pep Fornell, mosso de la comissaria de Berga, ha explicat que l’activitat “ha anat clarament a més”, des que al 2012 un grup de Mossos d’Esquadra van decidir impulsar-la. L’any passat, per exemple, es van recollir uns 64.000 euros que van anar a parar als diferents centres del centre de Catalunya: Hospital de Berga, Hospital Althaia de Manresa, Consorci Hospitalari de Vic i Consorci Sanitari de l’Anoia.

presentacio-macrocantada-cancer-berga

Presentació de la macrocantada a Berga. MARC CANTURRI

‘The Sing Sang Sung’ arriba a Berga

La caminada entre Manresa i Montserrat també es farà aquest any. Serà el 10 de maig. Però, a banda, Berga organitza la macrocantada per augmentar la recaptació solidària. Maria Puigbò, de l’Hospital de Dia d’Oncologia de Berga, ha explicat que la jornada pretén fer una crida “a la població sana”: “Connectem fàcilment amb gent que ha patit càncer, en pateix o té algun familiar proper que n’ha patit. Però necessitàvem una activitat que ens obrís a la resta de la població”.

Per això, van recórrer al gironellenc Jordi Costa, impulsor del projecte The Sing Sang Sung, que ja va omplir l’antic teatre de Cal Vidal (Puig-reig) el 2 de febrer, amb la cantada de ‘Mil ocells’ (Txarango), ‘Help’ (The Beatles) i ‘No puedo vivir sin ti’ (Los Ronaldos). L’exmembre del grup Strombers pretén que la macrocantada a la plaça de Sant Pere sigui “la més gran que s’ha fet a Catalunya” i va per bon camí: ja hi ha més de 1.000 inscrits. La regidora de Cultura de Berga, Mònica Garcia, ha encoratjat els berguedans a seguir-se inscrivint: “La plaça té capacitat per a unes 6.000 persones, encara hi ha marge”.

The Sing Sang Sung fa dies que té obertes les inscripcions al seu lloc web. Les tancarà el proper diumenge, 28 d’abril, per tenir comptabilitzat quantes lletres s’han d’imprimir i repartir. Amb tot, Jordi Costa ha deixat clar que “els carrers són de tots i la plaça de Sant Pere, també”, de manera que tothom que s’hi vulgui sumar, tant si està escrit com si no, serà benvingut el dia 1 de maig.

L’activitat començarà a les 6 de la tarda (18h). Tot i això, The Sing Sang Sung repartirà lletres i començarà a mobilitzar la gent des de 2/4 de 5 (16.30h). La idea és assajar durant unes dues hores (serà una macrocantada a tres veus) fins que la lletra i les veus estiguin clares i es pugui gravar el vídeo que deixarà constància de la fita.

En cas que plogui, l’acte es traslladarà a un indret cobert, encara per definir. The Sing Sang Sung ho comunicarà als inscrits a través del correu electrònic des d’on s’han inscrit. Amb tot, les previsions apunten a bon temps.

Aquest és un dels resultats de la macrocantada de fa uns mesos a Cal Vidal:

Ajuntament de Berga Càncer Hospital Sant Bernabé macrocantada Mossos d'Esquadra The Sing Sang Sung

Estic amb tu

Comentaris