Les corals i el teatre d’Avià i Casserres s’uneixen per posar en escena la sarsuela ‘Cançó d’amor i de guerra’

L’Ateneu d’Avià, aquest dissabte, i el pavelló poliesportiu de Casserres, dissabte vinent, acolliran un espectacle inèdit. És el resultat de la suma d’esforços de les corals i les agrupacions teatrals d’Avià i Casserres. Prop d’un centenar de persones portaran a l’escenari la sarsuela catalana ‘Cançó d’amor i de guerra’. Una setantena de cantants de les corals apareixeran a l’escenari durant la representació i una quinzena d’actors i actrius s’encarregaran de la interpretació.

Hi haurà dues funcions. La primera –aquest dissabte, 27 d’abril– servirà per celebrar el 40è aniversari de la coral avianesa. De fet, l’entitat va ser qui va tenir la idea, mentre planejava l’any de l’efemèride. El seu director, Xavi Llobet, va buscar aliats a Casserres i els va trobar: la coral casserrenca -dirigida per Denis Rojo– s’hi va sumar sense pensar-s’ho. “Som una coral petita, d’unes 25 persones, i ens calia més gent per tirar endavant un projecte com aquest”, explica la secretària de la coral avianesa, Maria Àngels Arpa.

A Casserres, la coral és més nombrosa. Però el seu president, Enric Genescà, reconeix que “un espectacle com aquest necessitava d’una infraestructura com l’Ateneu d’Avià”. Amb tot, la funció també es portarà a Casserres –dissabte vinent, 4 de maig-, al pavelló poliesportiu. Normalment, la coral casserrenca actua al local cultural del poble, però només hi caben 100 persones i, per això, en aquesta ocasió adaptarà el pavelló. La funció a Casserres serà un acte més de la Festa Major d’Hivern al municipi.

A banda, la funció comptarà amb la participació d’una barreja d’actors de l’Agrupació Teatral Avianesa i l’entitat de teatre de Casserres, “Flipats pel teatre“. Alguns d’ells, actuaran mentre la coral i els solistes canten; d’altres, actuaran i cantaran a la vegada. A banda, sis músics contractats per a l’ocasió posaran el so en directe a tota la funció.

X