L’Esbart Sant Martí de Barcelona i la Cobla Berga Jove estrenen a Gironella un atrevit espectacle de dansa i música

L’Esbart Sant Martí de Barcelona i la Cobla Berga Jove estrenen aquest dissabte a Gironella un nou projecte conjunt. Els dos grups van crear vincle el 2017, quan els barcelonins van demanar als berguedans que els acompanyessin a un festival internacional de dansa a Bèlgica per fer-hi interpretacions conjuntes. Artísticament totes dues parts van encaixar molt bé i, ara, presenten el seu primer espectacle junts, que s’estrena aquest dissabte a les 7 de la tarda (19h) al Local del Blat de Gironella.

Es tracta de Live i combina música, dansa, llum i emocions. L’Esbart i la Cobla pretenen barrejar la música de grans compositors amb la dansa de grans coreògrafs. Ara bé, l’ingredient indispensable és “la joventut i les ganes de transmetre emocions de tots els membres d’un i altre grup”, expliquen. Tota aquesta sopa de lletres pretén exalçar “l’essència del país, del catalanisme i de la nostra terra”.

En el programa, hi ha una selecció de les obres més representatives de la dansa i la música, com ara Puigsoliu, de Joaquim Serra i Corominas. A més, hi ha obres escollides per cada formació, com ara el Quodlibet, de Robert Agustina, que és l’actual director de la cobla berguedana. L’Esbart Sant Martí, en canvi, ha optat per diverses danses de l’espectacle Toc d’inici, estrenat el gener del 2016 a l’Auditori de Barcelona. Tampoc hi faltaran temes de l’època actual, com una adaptació de La dansa del vestit dels Txarango.

Les entrades es poden aconseguir a través del web de l’Ajuntament de Gironella per 5 euros. També se’n vendran a taquilla.