Núria Picas rebrà la Creu de Sant Jordi per haver demostrat “un compromís insubornable” amb Catalunya

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha distingit l’atleta Núria Picas amb la Creu de Sant Jordi. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ho ha anunciat aquest matí en roda de premsa. Picas és una de les distingides, juntament amb 28 persones més i 15 entitats. Entre aquests altres guardonats destaquen noms com el del futbolista Leo Messi, l’expresidenta del Parlament Núria de Gispert o el mític trio musical de La Trinca.

De Núria Picas, el Govern de la Generalitat n’ha destacat el seu palmarès per tot el món, així com també “un compromís insubornable amb la defensa de la democràcia i les reivindicacions nacionals de Catalunya”. Meritxell Budó també ha destacat que Picas és un clar exemple d’un valor com la superació.

Fa dos anys, a poques setmanes del referèndum de l’1-O, Picas va creuar la línia d’arribada de l’Ultra Pirineu en segona posició i va exhibir una pancarta que exigia “democràcia”. En la mateixa temporada va guanyar l’Ultra Trail del Montblanc i va clavar una estelada a la línia d’arribada. L’atleta manresana ha residit molts anys de la seva vida a Berga i mai ha amagat les seves conviccions independentistes. De fet, va ser la número 25 d’Esquerra Republicana de Catalunya a les darreres eleccions al Parlament, el 21 de desembre del 2017.

Actualment l’esportista està disputant la Titan Desert al Marroc. És la primera vegada que hi competeix: la prova consta de sis etapes d’un total de 640 quilòmetres que els participants han de fer en bicicleta. La prova va començar diumenge i acabarà aquest divendres, dia 3 d’abril. Tot i ser al mig del Sàhara, Picas ha agraït el reconeixement de la Creu de Sant Jordi amb una publicació al seu compte de Twitter.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya.