Unes 2.000 veus fan sonar els Doctor Prats a Berga en una macrocantada popular inèdita al país

Tarda musical a la plaça de Sant Pere de Berga. El gironellenc Jordi Costa i el projecte The Sing Sang Sung han portat a la capital del Berguedà les seves macrocantades i la plaça ha acollit la més multitudinària que s’ha fet mai al país. Unes 2.000 veus han cantat el tema ‘Caminem lluny’ de Doctor Prats després de passar-se tota la tarda assajant-lo. Tres veus entre la multitud, piano, director, confeti i castells han estat els ingredients d’un apoteòsic final.

Des de quarts de 5 de la tarda, Jordi Costa ha començat a preparar els berguedans que s’han decidit a acostar-se a la plaça per cantar. Els assajos s’han allargat unes dues hores, fins a les 8 de la tarda, quan els Castellers de Berga s’han sumat a la festa i s’ha fet la cantada definitiva (vegeu vídeo del final del paràgraf). En el moment àlgid de la cançó, la colla castellera ha alçat un pilar al mig de la plaça i els col·laboradors han llançat tubs de confeti per tota la plaça mentre els 2.000 cantants onejaven els fulls amb la lletra a dreta i a esquerra.

L’acte s’emmarca dins la campanya de la caminada “Fem el camí al teu costat”, que cada any recull milers d’euros per als hospitals de la Catalunya central. Un cop l’any, els Mossos d’Esquadra organitzen una caminada des de Manresa fins a Montserrat per recollir diners per als hospitals de les comarques centrals. Enguany, però, Berga ha volgut anar un pas més enllà i ha organitzat aquesta macrocantada als peus de l’Ajuntament. Els diners recaptats aniran a parar a l’Hospital de Dia d’Oncologia de l’Hospital Sant Bernabé de Berga.

D5fuv7UXoAA6POq

X