La CUP i Junts per Berga cedeixen un 10% dels seus fanals perquè Decidim Berga, C’s i PP puguin penjar més banderoles

La CUP i Junts per Berga han cedit als grups sense representació a l’Ajuntament de Berga una part dels fanals que inicialment els pertocaven per penjar banderoles. Aquest dijous a les 12 de la nit, arrenca la campanya per a les eleccions municipals del 26 de maig i els vuit aspirants a l’alcaldia tindran permís per començar a penjar les banderoles i els cartells per tota la ciutat.

Aquesta vegada hi ha tres forces més que fa quatre anys i això es traduirà en més colors diferents als fanals de la ciutat a partir de divendres al matí. Però, inicialment, la presència dels grups que no són a l’Ajuntament era pràcticament insignificant. Per això, els partits –a proposta del representant de Berga en Comú- van acordar que els grups amb més banderoles –la CUP i Junts per Berga– en cedirien un 10% als que pràcticament no en tenien (Decidim Berga, PP  i C’s).

Segons ha pogut saber l’Aquí Berguedà, amb la cessió d’aquest 20% (10 de la CUP i 10 de JxB), el repartiment queda així:

La CUP penjarà 150 banderoles per tota la ciutat

Junts per Berga en penjarà 149

ERC ha pactat exhibir-ne 69

El PSC en tindrà 38

Berga en Comú tindrà 29 fanals

Decidim Berga es quedarà amb 12

El Partit Popular en podrà utilitzar 11

I Ciutadans podrà donar visibilitat al seu candidat en 10 fanals

Canvi de sistema per repartir

El sistema per repartir els espais ha canviat per a aquestes eleccions. Fins ara els partits rebien un mapa amb els fanals ja repartits, d’acord amb els resultats de les anteriors eleccions. Aquest any, en canvi, la secretària d’alcaldia de l’Ajuntament de Berga va convocar representants dels diferents grups en una reunió i han estat els propis partits els que han triat on volen ser.

A la trobada hi van assistir tots els grups aspirants, menys el PP i C’s. Els van col·locar davant un mapa de la ciutat en blanc i, per primera vegada, van poder escollir els llocs on col·locaven les seves banderoles. La CUP començava cada ronda, després era el torn de Junts per Berga, ERC, PSC, els comuns i Decidim Berga. I així a cada barri.

X